Sandıklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan çöp konteynerleri dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Temizlik işleri ekipleri tarafından basınçlı yıkama makinesiyle konteynerleri yıkayan ekipler evsel atıklar ile oluşabilecek sinek ve larvalar içinde ilaçlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Yaz aylarında bulaşıcı hastalık riskinin arttığını belirten Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöp konteynerlerinin yıl boyu periyodik olarak devam eden yıkama ve dezenfekte etme çalışmalarını yaz döneminde arttırdığını söyledi.

"Her ne kadar periyodik temizlik ve ilaçlama çalışmaları devam etse de çevre ve halk sağlığı için hep birlikte mücadele etmeliyiz" diyen Çöl, "Vatandaşlarımızın evsel atıklarını mutlak surette hava almayacak biçimde poşetleyerek konteynere atmalarını rica ediyoruz. Böylece atıkların bertaraf edilmesi sürecinde sağlık riskleri en aza indirilmiş olur. Başta çocuklarımız olmak üzere halkımızın sağlığı önemsiyoruz. Bu yüzden yaz ayı boyunca sinek ve larvalarla mücadelemiz devam edecektir." dedi