Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restorasyon çalışmaları devam eden Sahipler Sultan Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

 

            Yoncaaltı Camii arkasında bulunan ve özellikle mübarek günlerde halkın yoğun ilgi gösterdiği türbeler arasında yer alan Sahipler Sultan Türbesi, Afyonkarahisar Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlatılan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri doğrultusunda yenileniyor.

 

            YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

 

            Mart ayında başlayan restorasyon hızla devam ederken, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; eşi Emine Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ve Türk Anneler Derneği Onursal Başkanı Seviye Özsoy ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Projenin kontrollüğünü üstlenen Etüd Proje Müdürü Sibel Bilen'den restorasyonla ilgili bilgi alan Başkan Burhanettin Çoban, tarihi bir mirasa daha sahip çıkmanın kıvanç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Etüd Proje Müdürlüğü personelini tebrik etti.

 

            AĞUSTOS'TA ZİYARETE AÇILACAK

 

            Sahipler Sultan Türbesi'nin Selçuklu döneminden kalma ilimizin önemli tescilli tarihi yapılarından olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban, restorasyonla birlikte türbe etrafında yapılan istimlak çalışmalarıyla türbenin özgün yapısını ortaya çıkardıklarını söyledi. Kotlama çalışmaları sırasında türbe bahçesinde mezarlar bulunduğunu ve bu mezarların korunmasına yönelik çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Çoban, restorasyon çalışmalarını Ağustos ayı içerisinde tamamlayıp türbeyi yeniden ziyarete açmayı planladıkların