Afyonkarahisar'da kurulan Risus Kültür ve Sanat Kulübü Derneği (Risus Sanat) başta tiyatro olmak üzere kültür ve sanat alanında faaliyetlere başladığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Karahisar Gençlik Merkezi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan çalışmalara her yaş ve meslekten gönüllülerin katılabileceği bildirildi.

3 Ekim’de başlayacak olan çalışmalara katılmak isteyen gönüllülerin 2 Ekim 2016 tarihine kadar Uydukent’te bulunan Karahisar Gençlik Merkezi’ne müracaat etmesi gerekiyor.

Risus Sanat Yön.Kur.Başkanı ve tiyatro yönetmeni Seyhun Sertan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Risus Sanat, başta tiyatro olmak üzere kültür ve sanat alanında sahne çalışmaları ve sosyal faaliyetler gerçekleştirmek üzere gönüllü kişilerce temelleri atılan bir sivil toplum kuruluşudur.

Henüz çok yeni bir oluşum olmasına rağmen, kurucu ekibimizdeki kişiler esas mesleklerinin dışında sahne sanatları ve özellikle tiyatroya gönül vermiş, faaliyet konusu çalışmalarda geçmişte tecrübe ve başarı sahibi kişilerden oluşmaktadır.

Kurucu üyeler daha öncesinde değişik kuruluşlar adına gönüllü olarak tiyatro faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Bunlar arasında Sivas Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyet Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Devlet Tiyatrosu, Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, Halk Eğitim

Merkezi, Türkiye Beyazay Derneği, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği gibi kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır.

Risus Kültür ve Sanat Kulübü, amatör olarak başta tiyatro olmak üzere kültür ve sanat alanında şimdiye kadar dağınık şekilde değişik kurumlar adına yaptığımız çalışmaları tek bir çatı altında toplayabilmek, daha etkin ve verimli çalışabilmek düşüncemizin bir ürünüdür. Tamamen gönüllü kişilerden kurulu olan ve yine bu işe gönül veren emekçilerin katkılarıyla çalışmalarını yürütecek bir oluşumdur.

Başlıca amaç ve beklentilerimiz;

Afyonkarahisar merkezli olmak üzere bölge çapında başta tiyatro olmak üzere yerleşik ve düzenli sahne çalışmaları yapan bir sivil toplum kuruluşu haline gelmesi,

Afyonkarahisar’da ve turne kapsamında ulaşabildiğimiz yerlerde tiyatro kültürünün yerleşmesi ve yaygınlaştırılması,

Başta gençler olmak üzere her yaştan kişilerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak serbest zamanlarını değerlendirmesi, kültür ve sanat alanında çalışmalar yapmasının sağlanması,

Özel gün ve haftalarda düzenlenecek programlarla izleyicilere sosyal sorumluluk ve kitle bilinci kazandırılması,

Talep olması halinde kamu kurum ve kuruluşlarına toplumsal projelerinde destek verilmesi şeklindedir.

Risus Sanat olarak çalışmalarımızı Karahisar Gençlik Merkezi ile işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu işbirliğinin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz ve Gençlik Lideri Hazal Keskin’e duyarlı yaklaşımları ve desteklerinden dolayı ekibim adına teşekkür ediyorum.

Çalışmalarımıza her yaş ve meslek grubundan gönüllüler katılabilir. Katılacak olan kişiler Risus Sanat’la beraber aynı zamanda Gençlik Merkezi’nin de gönüllü birer üyesi olacaklar.

3 Ekim tarihi itibariyle sezon çalışmalarına başlayacağız. Ekibimizin içinde yer almak isteyen adaylar 2 Ekim 2016 tarihine kadar Uydukent’te bulunan Karahisar Gençlik Merkezi’ne müracaat edebilirler.

Hepimize terörden, darbeden uzak, kültür ve sanatla dolu güzel bir gelecek temenni ediyorum.” dedi.