19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinden gelen gazi ve gazi aileleri ile şehit aileleri Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

 

Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü içerisinde Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen organizasyona Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile beraber fakülte dekanları katıldı.

 

Gerçekleştirilen organizasyonda ilk konuşmayı yapan Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikleri buruk bir şekilde kutladıklarını ifade ederek, “Ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu durumdan dolayı memleketimizin her yerine şehit haberleri geliyor ve üzülüyoruz. Artık kamuoyunda şehit haberlerini sıkça duyuyoruz. Yalnız pek basında yer almayan ve şu anda hastanelerin bile almayacağı derecede çok yüksek sayıda yaralı gazilerimiz var. Bizler şehitlerimiz gibi bu yüce mertebeye ulaşamadık. İsterdik ki canı gönülden biz de şehit olsaydık ama Allah bize gazilik onuruyla yaşamayı nasip etti” diye konuştu.

 

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise Kore ve Kıbrıs Harekâtlarına atıf yaparak Türk askerinin doğrunun olduğu yerde, vatan ve insan için canını feda edebilecek neferler olduğunu ve 19 Eylül Gaziler Günü ile gazileri onurlandırmamız gerektiğini dile getirdi.

 

Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir

 

Vatan topraklarının vefakar ve iman dolu bir ruhla kazandırıldığını vurgulayan Solak, “Bugün şerefle dalgalandırdığımız ay yıldızlı bayrağımızın ne büyük kahramanlıklarla bizlere emanet edildiğinin idrak etmenin sorumluluğu içerisinde, şehit ve gazilerimize daima minnet ve şükran duyuyoruz. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.  Türk insanının bayrağına ve vatanına sahip çıkmak için canını ortaya koyabilecek bir iradeye sahip olduğunun 15 Temmuz gecesi tüm dünya tarafından görüldüğünü ifade eden Solak, şöyle konuştu:

 

“15 Temmuz tarihinde gerçekleşen alçak darbe girişiminde de milletimizin bağımsızlığına, demokrasisine, bayrağına, vatanına ne kadar önem verdiğini ve sahip çıktığını hep beraber gördük. Özellikle 15 Temmuz’da milletimizin demir yumruğu altında ezilen ihanet girişimlerinin hain saldırılarında bir kere daha gördüğümüz üzere Türk milletinin her evladı asker, polis, sivil demeden mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır anlayışı ile varlığımız, birliğimiz, kardeşliğimiz, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğrunda hiç çekinmeden canını ortaya koymuştur. Ben bu duygu ve düşüncelerle bugün 95.sini idrak ettiğimiz gaziler günümüzü tekrar tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.”

 

Milli Mücadele ruhunun en yoğun yaşandığı yerlerin başında Afyonkarahisar’ın geldiğini dile getiren Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay ise ” Görev yaptığım yerler içerisinde bu kadar şehit aileleri ile temas içerisinde olduğumuz başka yerde çalışmadım. Dolayısıyla milli mücadele ruhunun canlı tutulması, bu ülkenin fedakâr evlatlarının bazen şehit olarak karşımıza çıkması bazen de gazi olarak yakın temas içerisinde olmamız bu ülkenin ne kadar kahraman evlatlar yetiştirdiğini göstermesi açısından önemlidir” diye konuştu.