Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel, 7 Haziran’da 3 milletvekilini Ankara’ya gönderme sözü verdi. Demirel, “Ben iddialı bir insanım, başarısızlık olursa diyetini öderim” dedi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Mehmet Parsak, Aziz Aslan, Fatih Çetinkaya, İsmail Elibol ve Abdil Demiral, Çakmak Marble Otel’de düzenlenen aday tanıtım töreninin ardından basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP’liler, Afyonkarahisar’da 1’inci, Türkiye’de iktidar olmak için çalışacaklarını belirtti.
MHP’lilere yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:
-“3 milletvekilini Ankara’ya göndereceğim dediniz. Bu taahhüt yerine getirilmezse ne olacak?”
MHP İl Başkanı Raşit Demirel: Ben yapı itibariyle iddialı biriyim. Başaramayacağım bir görev olursa asla talip olmam. Arkadaşlarıma güveniyorum. MHP’nin Afyon’da güçlü olduğunu da görüyorum. Diğer partilere giden arkadaşlarımızın da MHP’ye döndüğünü biliyorum. Ben başaramayacağım hiçbir şeye talip olmam. İddialı başladım, iddialı devam ediyorum. Birkaç gün yavaş hareket edelim dedik. Siyasi rakiplerimiz, bizim listemizden bahsettiler. İki adayımızın bağımsız aday olduğunu söylediler. Ben sözümün üzerindeyim. Başarısızlık olursa, ben Afyon halkını suçlamayacağım. Başarısızlığı kendime mâl edeceğim. Diyeti verilecekse onu vereceğim.
-“Geçen sene, seçimden 3 ay önce sokakta MHP konuşuluyordu. Gittiğimiz yerlerde MHP ve Fatih Çetinkaya’dan bahsediliyordu. Bu sene, seçime iki ay kaldı. Biz sokakta hâlâ MHP’nin sesini duyamıyoruz. MHP’de bir rüzgâr var izlenimi edinemedik. Bu rüzgâr ne zaman çıkacak?”
MHP İl Başkanı Raşit Demirel: Rakiplerimizi görelim bakalım dedik. Eteklerindeki taşları döksünler istedik. Tevazu gösterdik. Üslubumuzu ona göre ayarlayalım dedik. Kimileri kayığa bindirdiler. Kimisi de Malatya’nın kayısısını, Kütahya’nın çinisini anlatmaya başladılar. Gördük. Biz de karşılarına çıktık. Parçalanmaktan söz edilen kişiler, bir tarafta Fatih Çetinkaya, bir tarafta Aziz Aslan. Belki biraz geç yola çıktık, bu biraz da benim yaşımdandır diyorum, arkadaşlarımdan değil. Arkadaşlarımın heyecanı yerinde. Biz en az 3 milletvekili çıkaracağız. Birilerinin kayığına binmeyin.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Çetinkaya: Bundan bir yıl öncesini hatırlıyorsunuz. ‘Ben şu kadar oy alacağım’ demek milletin iradesine ipotek koymaktır. Şimdi çok daha ileri gittiler. ‘Afyon’dan 5 çıkartacağız’ diyerek insanların zihniyle alay ediyorlar. Karşısındaki adama diyor ki ‘Ben kandırıyorum seni’. Bizim gerçekliğimiz, samimiyetimiz ve adamlığımız burada gizli. Biz de ‘5’i kesin çıkartacağız’ diyebiliriz. ‘5’e talibiz’ diyoruz. ‘En az 3 çıkartacağız’ diyoruz. Bu kadar da samimiyiz. Bu millet, samimiyetsizliğe değil samimiyete oy verecektir. Biz Allah’ın izniyle milletimizin yüzünü kara çıkarmayacağız.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı İsmail Elibol: AK Parti’nin çok baskıcı bir tutumu var. Memurlardan tut, esnaflara kadar, işverenlere kadar. Bundan dolayı AK Parti’nin karşısındaki bir parti, ağzını açamıyor. Şuna inanın: Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlar çok çabuk bir araya gelirler. Fatih Bey’in 3’üncü sırada olmasının belki bir hayrı olacak bize. Ben 3 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Ekonomi çok bozuk. İnsanlar cebi ile uğraşıyor. Kimsenin siyasetle uğraşabildiği yok. Seçim havası birçok ilde yok. Herkes borçlu.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak: Afyon’da MHP’nin konuşulması ile ilgili ben de bir şey söyleyeyim. Kösün sesi duyulmadan olmaz. Cuma Namazı’ndan sonra kösün sesi duyulur. 7 Haziran’da o, zaferin sesi olur. Afyonkarahisar’da birinci parti olmaya talibiz. Afyon’da birinci parti olmak kaç milletvekiline tekabül edecekse o milletvekili sayısına talibiz.
“Adaylar belirlendikten sonra Emirdağ gibi bazı ilçelerde sorunlar yaşandığını biliyoruz. Bu durumdaki yorumunuz nedir? Emirdağ Belediye Başkanı ihraç edildi mi?”
MHP İl Başkanı Raşit Demirel: Taraftarlarımızın içinde sorun var. Ben size kâğıt dağıtsam, liste çıkarmanızı istesem, her liste farklı olur. Sayın Genel Başkanımız, ‘Ben iktidara talibim, bana lâzım olan meslekleri almak zorundayım’ diyor. Uğur Serdar Kargın, başarılı bir belediye başkanıdır. O sırada bir çıkış yaptı. Şimdi sorsanız aynı şeyleri demeyecektir. İl Başkanı olarak benim ihracından haberim yok.
MHP İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Sevim: Sayın Uğur Serdar Kargın’ın üyeliği, 8 Haziran’a kadar askıya alındı. Biz kararları tartışıyoruz, baskı ve ceza yok.
“CHP’nin yaptığı önseçim gibi MHP’deki temayül de şeffaf olarak açıklansaydı, bu tartışmaların önüne geçilir miydi?”
-MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak: Türkiye’nin tamamında 650 bin oy kullanıldı. Son derece güvenilir bir yöntemle diğer taraftan teşkilatlarımızın ayrıca raporları alınmıştır. Bir taraftan vatandaşlarımızın yaklaşımları kamuoyu araştırmaları yapılmak suretiyle tespit edilmiştir. Bir diğer taraftan MHP önümüzdeki seçimlerde iktidara da hazırlanmaktadır. Sadece Afyonkarahisar özelinde söylemiyorum. MHP temel bir iktidarında kabinede, bakanlar kurulunda yer verebileceği isimleri de koymuştur. Çeşitli komisyonlarda görev yapabilecek üyeleri de göz önüne almak suretiyle bütün bu hassas dengeleri bir arada değerlendirmek suretiyle bir aday tespit çalışması yaptı. MHP’nin heyecanını fırsata çevirerek fitne çıkarmak isteyenlere hayal görürler. Ülkemizde ‘al başkanlığı ver özerkliği’ tartışmalarının yaşandığı bir dönemde HDP gibi bir siyasi bir parti olmanın ötesinde bir terör örgütü uzantısının Afyon’da liste çıkardığı bir dönemde içimize fitne sokmak isteyenler hayal görürler. Bize MHP iktidarı döneminde memurun, esnafın, işçinin derdi nasıl çözülecek, ülkenin sorunları nedir? Bunların da sorulması gerektiğini düşünüyorum.
“Muhalefet milletvekillerinin hizmet noktasında eksiği mi vardı?”
-MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz: Bu bir bayrak yarışı. Dün benim mesaime ihtiyaç vardı, bugün yeni arkadaşlarımızın mesaisine ihtiyaç var. Kriterler farklı, iki muhalefeti aynı kefeye koymak son derece yanlış. 2013 yılı tespitlerini söylüyorum: Ben 25 konuşma yapmışım, Sayın Toptaş 5 konuşma yapmış, Sayın Ürün 1 konuşma yapmış. Kriterlerin bunlar olmadığını hep beraber biliyoruz. Murat ARISOY-Kocatepe Gazetesi