PSİKOLOG EĞİTİM UZMANI ÖZKAN ŞENOL DİNAR'DA

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

 

Dinar Kaymakamlığının desteğiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen  “Çocuğunuzun - Ailenizin Ve Kendinizin Farkında Mısınız?” Anne - Baba Okulu Semineri Dinar'da okuyan ortaokul 7.8.sınıf, lise 11.12.sınıf  öğrencilerine , ilçede görev yapan öğretmen ve idarecilere ve öğrenci velilerine yönelik olarak dört seans olarak düzenlendi. Park Ala konferans salonunda yapılan seminer  Uzman Psikolog & Eğitim Uzmanı Özkan Şenol tarafından verildi.

 

Seminere katılan Ortaokul ve Lise öğrencilerine sınav kaygısı ve çözüm yolları, verimli ders çalışma yöntemleri, ailenin önemi, öğretmenlere, büyüklere, saygı, gelecek hedeflerin belirlenmesi, sosyal medyanın zaraları, cep telefonlarının öğrenci üzerindeki olumsuz etkileri, sınıf içerisindeki öğrenci davranışları, değerleri, arkadaşları ile uyum konularına değinildi.

 

Öğretmenlere ve idarecilere yapılan seminerde ise; Çoklu Zeka kuramı detaylı olarak anlatıldı. Öğretmenlerin sınıf içindeki tutum ve davranışları, öğretmenlerin özverili, gayretli, uyumlu çalışmaları, bir birlerine olan saygısı, sınıf yönetimi vs konularına değinildi.

 

Akşam Şehit Şükrü BAYRAKCI Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda velilere yönelik gerçekleştirilen seminerde iseçocuğun gelişim dönemleri ve özellikleri, çocuğun ruh sağlığı ve ruh sağlığının korunması, okul ve ders problemleri – çözüm yöntemleri , çocuklardaki ruhsal problemlerle baş edebilme, çocuklarda görülen uyum ve davranış bozuklukları , dikkat eksikliği, ders ve motivasyon sorunları konuları anlatıldı.

 

Öğrenciler, Öğretmenler ve veliler  verilen seminerden çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Yoğun talep olması üzerine 13 Mayıs 2018 tarihinde Pazar günü saat 20.30’ da Şehit Şükrü Bayrakcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda Velilere yönelik olarak seminer verilmesi kararlaştırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan TAHTAOĞLU katkılarından dolayı Dinar  İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin başta olmak üzere,  ilçede gelerek öğrencilere, öğretmenlere ve velilere eğitim konularında yaptığı yararlı bilgilendirmelerden dolayı Uzman Psikolog & Eğitim Uzmanı Özkan Şenol’ a teşekkür ediyorum, şükranları arz ediyorum.dedi. Ayrıca seminer düzenlenmesinde salonu hizmetimize sunan “Park Ala “ yönetimine teşekkürlerini belirtti.