Ufka Yolculuk 5 Bilgi ve Kültür Yarışması ile ilgili Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret etti. Ziyarette, Ufka Yolculuk Yarışmasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenmesi noktasında protokol imzalandı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Dünya ve ülke genelinde Server Gençlik Kulübü tarafından organize edilen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının Afyonkarahisar Düzenleme Komitesi, 26 Mart 2017 tarihinde tüm Türkiye ve 2 Nisan 2017 tarihinde de online olarak tüm dünya genelinde gerçekleştirilecek olan Ufka Yolculuk 5 Bilgi ve Kültür Yarışması ile ilgili Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ziyaret etti. Ziyarette, Ufka Yolculuk Yarışmasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenmesi noktasında protokol imzalandı.



Ufka Yolculuk Afyonkarahisar Temsilcisi ve Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Kahraman, Afyonkarahisa Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a yarışma ile ilgili bir sunum yaptı ve yarışma hedeflerini anlattı. Kahraman, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının bu yılki temasının Kur’an-ı Kerim Meali olduğunu belirterek “Hedefimiz bu yıl Afyonkarahisar’da 15.000 katılım. Bu hedefi sizlerin destek ve katkılarıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz, bu yıl Ufka Yolculuk’un beşincisi yapılacak. Yarışmamıza Milli Eğitim Bakanlığımız da destek oluyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ve okullarımız, bizim en önemli paydaşımız. Milli Eğitim Bakanlığımıza bu noktada şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, konuşmasında yarışma tertip heyetine teşekkür ederek bu projenin çok önemli ve çok büyük bir proje olduğunu, Müslümanlar olarak çok önemli bir eksiğimizi gidermeye teşvik ettiğini, dinimizi kaynağından öğrenmenin çok önemli olduğunu ayrıca yediden, yetmiş yediye herkesin katılabilecek olmasının takdire şayan olduğunu belirterek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti ve yarışmanın Afyonkarahisar ilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destekleneceğini söyledi. Yalçın, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da protokol ile desteklendiğini sözlerine ekledi.

Karşılıklı görüş alışverişinden sonra yarışmanın il organizasyonunu gerçekleştiren Necat Gençlik ve Spor Kulübü ve Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yarışma ile ilgili protokol imzalandı.



UFKA YOLCULUK 5 BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI

"Yola çıkmak isteyene, yol açık" temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen “5. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim Meali olacak. Yarışmaya başvurular, 1 Kasım-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.

- “Hedef 1 milyon”

Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye'den ve yurt dışından 7’den 77’ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor.

- “Ayetlerden sorulacak”

Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur-an’ı Kerim mealleriyle yarışmaya hazırlanacak. Yarışmacıların faydalanması için akademisyenler tarafından soru kitabı da oluşturularak sınava hazırlanmaları temin edilecek.

Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmanın A grubuna 6-10, B grubuna 10-14, C grubuna 14-19, D grubuna 19-30 yaş grubu başvurabilecek. E grubunda 30 yaş üstü katılımcılar yarışırken F grubu ise ihtisas kategorisi olacak. Yarışmanın internet üzerinden gerçekleşecek kısmında ise, G grubundakiler Türkçe, H grubundakiler İngilizce dillerinden sınava girecek.

- “Yarışmacılar ödüllerini kendileri belirleyecek”

Önceki yıllarda dereceye girenlerin birçok ödülün yanı sıra Umre seyahati ile ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar, Ufka Yolculuk sosyal medya sitesinde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya, Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek. Cezaevlerinden yarışmaya girenler ise, dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra ayrıca çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.

- “İster Umre, ister dost ülke, ister para ödülü”

Yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira ya da, 9 bin lira, ikinciler 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira veya 8 bin lira, üçüncüler 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ya da 7 bin lira para ödüllerinden birini seçebilecek.

G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edilecek.

Ayrıca, yarışmada ilimizde dereceye girenlere il düzenleme komitesi tarafından Nisan ayında düzenlenecek ödül töreniyle çeşitli ödüller verilecek.

- “Başvurular internetten yapılacak”

Detaylarının www.ufkayolculuk.com internet sitesinden görülebileceği ve başvuruların yapılabileceği yarışmanın, A, B, C, D, E ve F kategorilerinin başvuruları 19 Şubat 2017’de, G ve H kategorisi başvuruları 24 Mart 2017’de sona erecek.

Yarışmanın sınavları A, B, C, D, E, F ve G kategorilerinin sınavları 26 Mart 2017’de,

H kategorisinde ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşecek.