Özel PARKHAYAT Akşehir Hastanesi ortopedi polikliniğinde bilinen tedavilerle geçmeyen baş, bel, boyun, omuz, kalça, diz ağrısı için Proloterapi tedavisine başlandı.

Özel PARKHAYAT Akşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ergül MAVİ Proloterapinin, vücudun tamir sistemini uyararak ağrılı, zayıf ve işlevini kaybetmiş bölgenin tekrar eski haline gelmesini sağlayan basit, doğal alternatif bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Dr. Mavi “Masa başı çalışma, uygunsuz çalışma koşulları, şehir hayatının yoruculuğu, hareketsiz yaşam ve stresin artmasıyla kireçlenme, bel-boyun ağrısı, kas iskelet sistemi ağrıları giderek daha fazla görülmeye başlıyor. Ancak bu hastalıklarda geliştirilen yeni yöntemler tedavi sürecini daha kolay bir hale getiriyor. Yaygın bir sorun olan kas-iskelet ağrılarını azaltan, omurga ve eklemlerde bağları ve diğer yapıları güçlendiren ve fonksiyonelliği artıran yenileyici ve onarıcı bir tedavi yöntemi olan proloterapiyi uyguluyoruz.” dedi.

Son dönemlerde proloterapinin, kortizon tedavisi gibi yan etkileri olmayan doğal bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Op. Dr. Ergül MAVİ “Proloterapi tedavisi artrozlarda, eklem stabile sorunlarda, bel fıtığında, avaskuler nekrozlarda, epikondilitte (tenisci, golfcü dirseği gibi), topuk dikeninde eklem kireçlenmelerinde, geçmeyen boyun, sırt, bel ağrılarında, ameliyat sonrası geçmeyen ağrılarda mutlaka başvurulması gereken bir alternatif tedavi yöntemidir. Proloterapi uygulaması 20-25 dakikalık seanslardan oluşup, tedavi toplam 4 ile 6 seans arası sürmektedir.” diye ekledi.