POLİS ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ AFYONKARAHİSAR'DA

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Emniyet Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla 49 şehit ve gazi ailesi, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etmek üzere Afyonkarahisar'a geldi.

Geziye katılan aileler, Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi'ne yerleşti. Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Karakaya, gezilerin ve organizasyonların şehit yakınlarının moral ve motivasyonunu artırmak üzere düzenlendiğini belirterek, şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. Karakay, "Cumhurbaşkanımızın eşlerinin Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Genel Müdürümüz Selami Altınok’un eşi Sayın Gülhan Altınok hanımefendinin destekleriyle sürekli şehit eşlerinin ve yakınlarının polis moral eğitim merkezlerinde Türkiye'nin hemen hemen her yerinde bu tür etkinlikleri ve programları gerçekleştiriyoruz. Bugün de bize kısmet oldu, bu arkadaşlarımızın ailelerini ve çocuklarını, eşlerini, yakınlarını burada hoşça vakit geçirmek üzere ağırlayacağız inşallah. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün tanıtım aracı ile ilimizi tanıtacağız" dedi.

 

“Afyon Polis Moral Eğitim Merkezi her yere hitap ediyor”

Afyon Polis Moral Eğitim Merkezi’nin merkezi bir noktada olduğunu vurgulayan Karakaya, “Afyon Polis Moral Eğitim Merkezimiz Türkiye’nin hemen hemen tam ortasında bulunmakla her yere hitap etme özelliğine sahip. Özellikle işte batıya, güneye, kuzeye ve İç Anadolu'ya tam orta yerde olduğu için bütün misafirlerimizi burada ağırlama fırsatı buluyoruz. Ayrıca termal olması özelliği ile Türkiye’nin ilk termal tesisi gibi değerlendiriyoruz toplantı salonlarıyla, eğlence birimleriyle çok farklı bir konumdayız. Hem hizmet içi eğitimlerimizi burada yaptırıyoruz. Meslektaşlarımıza tatil dönemlerinde burada hoşça vakit geçirmelerini, ayrıca sağlık turizmine destek olmak amacıyla kaplıcalarımızı sağlık turizminde değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Şehitler unutulunca ölür”

Türkiye Muharip Harp Gaziler ve Şehitler Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, böyle bir etkinliği desteklediklerini ve şehitler unutulunca ölür hissiyle her zaman şehitleri hatırladıklarını belirterek, “Ülkemiz çok önemli dönüm noktalarından geçiyor, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde bu vatan için bu bayrak için, bu millet için canlarını, kanlarını vermiş olan aziz şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmak ve onlara bir nebze olsun yaşadıkları acıları azaltmak ve devletin yanlarında olduğunu hissettirmek anlamında her yıl eğitim moral merkez müdürlüğümüz tarafından böyle bir organizasyon yapılıyor. Bu tür olayların ve faaliyetlerin devamını istiyoruz. Şehitlerimiz unutulunca ölür düşüncesiyle destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Şehit eşi Şermin Tokgöz ise, “Allah onlardan razı olsun. Devletimize vatanımızı Rabbim korusun. Münafıklara fırsat vermesin. Başka ne diyebilirim ki hüzünlüyüz” dedi.

Bir başka şehit eşi ise organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Çok teşekkür ederiz bize böyle bir olanak sağladığınız için. Kendimiz istesek gelemiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların daha fazla olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.