POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ 20. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

 

Polis Meslek Eğitim Merkezi 20. Dönem öğrencileri için düzenlenen mezuniyet törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Polis Akademisi Başkan Vekili Doç. Dr. Orçun İmga, Belediye Başkanı V. Mahmut Karcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker, daire müdürleri, emniyet teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Polis memuru Mehmet Balakan tarafından Bayrak şiirinin okunmasıyla başlayan törende, Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra açılış konuşmalarına geçildiği törende dönem birincisi Polis Memuru Özer Candemir, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker ve Polis Akademisi Başkan Vekili Doç. Dr. Orçun İmga günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Polis adaylarımızın ailelerinin mutluluklarına hep birlikte ortak olmanın mutluluğunu bizde yaşıyoruz. Polislik mesleği canı pahasına görev yapılan bir meslektir. Daha ilk günden itibaren ben gerekirse vatan uğruna, gerekirse hukuk adalet uğruna ölmeye hazırım demektir. Her meslek kutsaldır. Ancak canı pahasına görev yapılan polislik ve askerlik görevleri daha da bir kutsaldır. Çünkü karşılığında can vardır. Bizim neslimiz neredeyse hayatının tamamını terörle geçirdi. 70'li yıllardan itibaren ülkemizin değişik gerekçelerle, değişik coğrafyasında her dönemde bir terörle karşı karşıya geldi. Bunun sonucu olarak da yüzlerce binlerce kardeşimizi biz bu vatan uğruna şehit verdik. Bu kutsal görevi yapabilmek her babayiğidin harcı değildir. Bunun bilincindeyiz. Ancak bu görevi yaparken öncelikli hedefimiz vatandaşımızın huzuru ve mutluluğu olması gerekir. Bunu sağlarken de kanun, hukuk, adalet gibi kavramlar bizim ilkemiz ve hedefimiz olmalıdır.” dedi.

 

Artık suçla mücadelenin, suçlularla mücadelenin ve terörle mücadelenin çok karmaşık bir hal aldığını vurgulayarak sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Bununla mücadele edebilmenin en büyük ve en önemli yolu bilgili olmaktan geçiyor. Uzman olmaktan geçiyor. Bilgi güçtür. Eğer bilgi sahibiyseniz güçlüsünüz, yoksa elinizdeki yada belimizdeki silah kendi başına bir güç ifadesi değildir. Bunu açıkça ifade etmek isterim. Artık terör örgütleri olsun, suç örgütleri olsun o kadar çetrefilli bir şekilde suç işlemeye başladılar ki, bunları kolay bir şekilde çözebilmenin yolu aynı şekilde onların sahip olduğu hatta onlardan daha da fazla bilgiye sahip olma ile mümkün olacaktır. Bunun bilinci içerisinde olmanızı özellikle ifade etmek isterim. Mesleğin ilk gününden kendinizi geliştirmeye ve ilerletmeye gayret göstermelisiniz. Yine meslek hayatım boyunca gördüğüm kendisini geliştiren polis memuru arkadaşlarımızın daha başarılı ve mutlu olduğunu, ancak geliştirmeyenlerin de kendilerini bir şekilde kenara itilmiş şekilde hissettiklerini ve bundan dolayı da mutsuz olduklarını gördüm. Onun için kendinizi geliştirin. Hem kendiniz mutlu olun, hem de milleti mutlu edin.” dedi.

 

Mezun olan polis memurlarının Türk milletinin ve Türk devletinin polisi olduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz; “Başka bir grubun, kişinin veya bir çetenin polisi olarak kendinizi addederseniz bilin ki en büyük zararı kendinize vermiş olursunuz. Lütfen aklınızı kimseye kiraya vermeyin. Kendiniz okuyun, öğrenin, araştırın, doğru olanı tercih edin ve her zaman da önceliğiniz Milletimiz ve Devletimiz olsun. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar vatan uğruna millet uğruna şehit olmuş tüm polis kardeşlerimizi ve diğer şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Mezun olan değerli polis kardeşlerime bundan sonraki çalışma hayatlarında kazasız belasız ve herhangi bir sıkıntı olmadan bir çalışma hayatı diliyorum. Allah'a emanet olun diyorum” dedi.

 

Konuşmaların akabinde dönem birincisi Polis Memuru Özer Candemir tarafında yaş kütüğüne plaket çakıldı. Törenin devamında 20. dönemde dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından ödüllerinin takdiminin akabinde Polis Meslek Eğitim Merkezi 20. Dönem Mezunu öğrencileri tarafından yemin töreni gerçekleştirildi.

 

Tören bitiminde mezun olan öğrencilerimiz şapkalarını havaya atarak kendi aralarında kutlama yaparak tören sona  erdi.