Sebze ve meyve pazarında piyasa normal seyrinde devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Son bir yılda 2 genel seçimin yapılması ve Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi sonrasında dalgalanan sebze ve meyve fiyatları havaların da mevsim normallerinde seyrettiği bu dönemde referandumdan çıkacak sonucun piyasayı etkileyeceği düşünülürken sebze ve meyve pazarında piyasa normal seyrinde devam ediyor.

Piyasalarda yaşanan dalgalanmaların en büyük yansımaları sebze ve meyve pazarlarında etkili oluyor. Yükselen kur farkları ve aracıların nakliyede yansıttıkları farklarla birlikte fiyatı olması gerektiği rakamın kat kat üzerine çıkan sebze ve meyve fiyatları vatandaşların da alım gücünü oldukça etkiliyordu. Siyasi polemikler ve seçimlerin de piyasaları etkilemesinin ardından bir dönem 7 liraya kadar yükselen sivri biberin pazardaki fiyatı 2-3 liraya kadar geriledi. Anayasa değişikliğinin yapıldığı 16 Nisan tarihinden önce piyasalardaki durağan tablo referandum sonrasında da durağan seyrini devam ettirince Pazar tezgahlarındaki ürünlerin de büyük çoğunluğunun fiyatları kısmi düşüşle karşılaştı. Patlıcan, marul, kabak, salatalık, ıspanak gibi bir çok sebzenin fiyatı küçük oranlarda düşüş yaşarken pazardaki en pahalı ürün ise 4 liraya satılan domates oldu.

“YERLİ ÜRÜNLERLE FİYATLAR BİRAZ DAHA DÜŞECEK”

 

Vatandaşlar pazardaki fiyatların kısmen düşmesinden memnun ve filelerini ihtiyaç duydukları ürünlerle doldurmaya çalışırken pazarcı esnafı ise beklentilerini karşılayacak yoğunlukta bir satış gerçekleştiremediklerini söylüyorlar. Bir çok ürünün bu mevsimde piyasaya çıktığını ve yerli ürünlerle birlikte fiyatların kısa süre içerisinde bir nebze daha aşağıya düşeceğini belirten pazarcı esnafı vatandaşların alım gücünün de bu vesile ile artması sayesinde kendilerinin de para kazanabileceklerini ifade ettiler.