Mesajında, 2015 yılından bu yana resmi olarak kutlanan Muhtarlar Günü’nün, yurdumuzun dört bir tarafında, en zor şartlar altında görev yapan muhtarlarımıza kutlu olmasını dileyen PARSAK, “Muhtarlık, fedakarlık gerektiren zor bir görevdir ve muhtarlarımız da bu zorlu görevi büyük bir özveri ile yerine getirmektedirler” dedi.

 

Muhtarlarımızın, Türk demokrasisindeki önemine de dikkat çeken Mehmet PARSAK, “Seçimlerle göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmakta ve Yüce Türk milletine hizmet için gece , gündüz demeden çalışarak Türk milletinin huzurunu sağlamak için uğraşmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

 

Bu güzel gün vesilesiyle muhtarlarımızın uzun süredir devam eden sorunlarına da vurgu yapan Milletvekili PARSAK,”Muhtarlarımızın, maaş başta olmak üzere birçok sorunu bulunuyor. Görevleri çok, yetkileri az... Fedakarca gayet etmeleri ne rağmen profesyonel yardımcı ve çalışan bulmakta güçlük çekiyorlar. Muhtarlarımızın sorunları daha fazla büyümeden çözülmelidir” şeklinde konuştu.

 

Mesajının sonunda muhtarlarımızın, Köy ve mahallelerimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil ettiğini hatırlatan PARSAK , “Muhtarlarımız, milletimize en yakın devlet yöneticileridir. Bütün muhtarlarımızın gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.