Yaklaşık 2.5 yıl süren davanın önceki gün İzmir Adliyesi’nde sonuçlandığını kaydeden Parsak, “2.5 yıllık haklı mücadelemiz geçte olsa karara bağlanmıştır. Terörist hak ettiği cezayı almıştır” dedi

 

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun davasının sonuçlandığını ifade eden MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Miletvekili Mehmet Parsak, kararın geç de olsa da verildiğini ifade etti.

 

ÜNİVERSİTELER TERÖR YUVASI DEĞİLDİR

 

Yaz aylarında PKK kamplarında yetişen ve askerimize-polisimize kurşun sıkan vatan hainlerinin kış döneminde öğrenci kılığında üniversite kampuslarına indiklerini söyleyen Parsak, “20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’ni terör yuvası haline getirmek isteyen PKK’lılar ülkücü kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na hunharca saldırmışlardır. Olay neticesinde Fırat kardeşimiz şehit olmuştur. Fırat Yılmaz Çakıroğlu okuduğu bölümün en başarılı öğrencilerindendi. Okul bittikten sonra ülkesine ve Türk Milleti’ne hizmet etme hayalleri kurarken alçak saldırı sonrası şehit olmuştur” dedi.

 

ÜNİVERSİTE YÖNETİMLERİ HASSAS DAVRANMALI

 

Üniversiteleri karıştırmak isteyen PKK’lı teröristlere karşı Üniversite yönetimlerinin de çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Parsak, “Bölücü unsurların zaman zaman yöneticiler tarafından da kollandığını biliyoruz. Yaşanan olaylar herkes için ibretlik bir olaydır. Teröristler kollandıklarını fark ettikleri anda kampüsleri teslim almak istiyor. Ülkesini ve milletini seven hiçbir genç buna izin vermez. Yöneticiler de aynı düşünce ekseninde hareket etmelidir” dedi.

 

ÜLKÜCÜLER DAVASINA SAHİP ÇIKTI

 

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun yaklaşık 2.5 yıl süren davasında tüm ülkücü kadroların takipte olduğunu kaydeden Parsak, “Genel Başkan Yardımcılarımız, MYK Üyelerimiz, bizimde içinde bulunduğumuz milletvekilleri, Ülkü Ocakları yöneticileri ve hukuk danışmanlarının, davayı başından sonuna takip etmiştir. Neticede alçak terörist ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.” dedi.

 

KARŞIT GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER DEĞİL TERÖR VE ONUNLA MÜCADELE EDEN GENÇLERİMİZ VAR

 

Alınan ceza sonrası bazı medya organları tarafından “Karşıt görüşlü öğrenciler” olarak yazılan haberlerin gerçeği yansıtmadığının mahkeme kararıyla da ortaya çıktığını ifade eden Parsak, “Tarih okurken tarih yazan Fırat kardeşimizin davası sonrası önemli bir olay ortaya çıkmıştır. Bazı medya organlarının karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki tartışma diye yazılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belli olmuştur. Bir tarafta varlığını ülkesine ve milletine adayanlar varken diğer tarafta PKK kamplarında yetişen, kampüsleri teslim almak isteyen PKK’lı teröristler vardır” dedi.

 

HER ALANDA MÜCADELE DEVAM EDECEK

 

Türk Milliyetçilerinin TBMM’de, üniversitelerde ve her alanda haklı mücadelelerini sürdüreceğini ifade eden Parsak, “Haklı davamız bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bundan sonra da mücadelemiz aynen devam edecektir. Şehidimize birkez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.