İki cihan serveri Peygamber Efendimizin (sav) bu mübarek gecede Yüce Allah’ın emriyle göğe yükseldiğini ifade eden Parsak, “Mucizelerle dolu bir gece ve muhteşem hediyelerle geri dönülen kutsal bir yolculuktur” dedi

 

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya vasıl olmasını duayla idrak edildiğini kaydetti.

 

Miraç'ın, manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükafatlandırılmanın mucizevi hali olduğunu aktaran Parsak, aynı zamanda ilahi huzura yakınlaşmanın, yüce kata yaklaşmanın muhteşem izah ve ispatı olduğunu bildirdi.

 

Parsak, İsra ve Miraç hadisesinin yükselişin, buluşmanın nur ve rahmet deryasında doğuşun ve âlemleri kavrayan kutlu doğruluşun ulvi serüveni olduğunu anlattığı mesajında, şunları ifade etti:

 

"Miraç Kandili, manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeyen yüz tutmuş umutlarını aydınlatmıştır. Sosyal ve toplumsal yaraları deşip kanatmakla meşgul olanların mahcubiyet, mağlubiyet ve hayal kırıklığıyla malul olmalarını diliyorum.

 

Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç'ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. Gerek ülkemizdeki gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır. Bereketsizliğin kol gezdiği, kaza ve belaların sıklaştığı, terör ve anlaşmazlıkların yoğunlaştığı bugünlerde birbirimize yaklaşmanın, manevi sorumluluklara vefanın, insani değerlere sadakatin önemi çok fazladır. Şunu bilmek lazımdır ki Miraç: tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur. Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yad edilecektir."

 

Parsak, bu düşüncelerle Türk-İslam aleminin Miraç'ının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diledi.