Türk Milleti olarak Cumhuriyetinin ilanının 94. yılını gururla kutladıklarını söyleyen Parsak, ülkemiz üzerinde kirli emelleri olanlarında ilelebet emellerine ulaşamayacaklarını ifade etti.

 

Türk milletinin mücadele yıllarında Anadolu topraklarında gösterdiği direniş, aziz milletimizin kurtuluşunun yanısıra, bir çok mazlum millete de ilham kaynağı olduğunu ifade eden Parsak, “ Bu Cumhuriyeti beraberce kurmayı, istiklal ruhuna ve bir millet olma şuuruna sahip olabildiğimizden dolayı başardık. Türk milleti nasıl ki daha önce karşılaştığı tuzakları ve hainlikleri mücadele ederek def etmiş ise bugün de aynı şuurla mücadele etmeye, istiklalini korumaya hazırdır.

 

Bizi kimse parçalayamaz ‘’dedi.

 

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİMDİK AYAKTA DURMAYA DEVAM EDECEKTİR. ‘

 

Ülkemizi parçalamak isteyen ihanet çetelerine karşı tek yürek olduklarını ifade eden Parsak, “Büyük, güçlü, modern ve çağdaş bir Türk Devleti olarak dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, istiklal aşkının ,muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının eseridir. Unutulmamalıdır ki; birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Gün el ele verme, tek yürek olma ve Atalarımızın bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyetimize sahip çıkma günüdür. Türk milleti, geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan asla vazgeçmeyecek, bizi içten ve dıştan kuşatmaya çalışan tehlikeler karşısında her zaman dimdik ayakta durmaya devam edecek, bozgunculuk isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmayı bilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimize tüm varlığı ve benliğiyle sahip çıkan, vatan uğruna canlarını ortaya koyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurucu kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor her birine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun” dedi.