Abdil Tokdemir adlı hasta geçtiğimiz günlerde göğüs ağrısı şikayetiyle Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi Kalp Sağlığı Merkezi’ne başvurdu. Hastanın yapılan anjiyografisinde kalbe giden iki damarının tıkalı olduğu belirlendi. Bunun üzerine hastanın by-pass ameliyatıyla tıkalı 2 damarının değiştirilmesi planlandı. Hastanın yapılan değerlendirmeleri sonrasında bu ameliyatın göğüs kafesini açmadan, 5 cm.’lik küçük bir kesiyle gerçekleştirilebileceğine karar verildi.

Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Erdinç Naseri’nin planlayıp uyguladığı ameliyat 3 saat sürdü. Op. Dr. Erdinç Naseri ameliyatla ilgili olarak yaklaşık 10 yıl önce de açık kalp ameliyatı geçirmiş olan 80 yaşındaki hastanın yapılan muayene ve tetkikler sonucunda tıkalı iki damarının değiştirilmesine karar verildiğini, bununla birlikte bu ameliyatın göğüs kafesini açmadan küçük bir kesiden girilerek gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını ve operasyon sonrasında da hastanın hiçbir istenmeyen durumla karşılaşılmadan sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Türkiye’de sadece birkaç merkezde uygulanabilen bu yöntemin özellikle operasyon sonrasında hastanın konforunu yükseltip, günlük yaşamına daha hızlı dönebilmesi açısından iyi bir yöntem olduğunu ifade eden Op.Dr. Erdinç Naseri, bir çok hastanede yapılamayan bu tür spesifik operasyonların tamamının PARKHAYAT Hastanesi’nde kolay ve başarılı bir şekilde yapıldığını, bu operasyonlar için kendilerine Afyonkarahisar dışında farklı pek çok ilden de hastaların başvurduğunu, artık Afyonkarahisar’ın kalp damar cerrahisinde de bölgede önemli bir merkez haline geldiğini sözlerine ekledi.