Her yıl 1-31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayında çeşitli etkinliklerle meme kanserine dikkat çekilmektedir. PARKHAYAT Akşehir Hastanesi çalışanları da hasta ve hasta yakınlarına meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak için bilgilendirme yaparak pembe kurdele ve nazar bocuğu dağıttılar.

PARKHAYAT Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ziya Taner Özkeçeci sözlerine “Erken fark edersen,çok şey fark eder “ diyerek başladı. Dr. Özkeçeci,  dünyada her yıl milyonlarca kadın meme kanserinden dolayı maalesef  hayata veda ediyor.

Meme kanseri konusunda yeterli ve doğru bilgiye sahip olmak,erken teşhis ve tedavi için çok önemlidir.Meme kanserini önlemede en etkin ve hayat kurtaran önlem kadınların kendi kendine meme kontrolü yapmasıdır.

Sizde annenize,eşinize,kızınıza,kısacası değer verdiğiniz kadınlara kendi kendine muayenenin önemini hatırlatın. Meme kanserine karşı verdiğimiz savaşı ancak toplum olarak bilinçlenerek kazanabiliriz.

Meme kanserinde erken tanı,düzenli takip ve kendi kendine meme muayenesi hayat kurtarıcı öneme sahiptir dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ziya Taner Özkeçeci 40 yaşından sonra yılda bir kez her kadının doktora başvurarak muayene olması gerekmektedir,meme kanseri tanısı için yapılacak Genel Cerrahi muayenesinin ardından 40 yaş üzeri bayanlarda mamografi, 40 yaş altı bayanlarda ise meme ultrasonu tetkiklerinin yapılmasının erken tanı ve teşhis için önemli olduğunun bilgisini de vererek sağlıklı günler diledi.