Özel PARKHAYAT AKŞEHİR Hastanesindeki yangın tatbikatı Konya Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli UMKE ekibinin de gözetiminde başarılı bir şekilde gerçekleşti.

 

Tatbikat yapılacağı gün hastane normal işleyişine ve hasta kabulüne devam etti. Hastalar ve hasta yakınlarına tatbikat başlamadan önce yazılı bildiriler ve anonslarla duyurular yapıldı. Senaryo gereği yangın sireninin çalması ile tatbikat başladı. Hastane bahçesine çıkan hasta ve hasta yakınları emniyet şeridi arkasında ki güvenli alana alındı. Daha sonra hastanenin ikinci katında tatbikat amaçlı olarak verilen yangın ihbarında, temsili olarak yaralı ve mahsur kalan hasta ve hasta yakınları kurtarma ekibinin yardımı ile sahra çadırına, temsili durumu ağır olan hastalarada ambulansla Konya’daki hastanelere sevk edilmesi yönünde işlemler uygulandı.

 

Tatbikatla ilgili bir açıklama yapan Özel PARKHAYAT AKŞEHİR Hastane Direktörü Uğur HARMANDA dönem dönem olası afetlere karşı tatbikatlar uyguladıklarını belirterek yaşadığımız sürece yangın, deprem, sel vb. gibi afetlerle karşı karşıya kalabiliriz. Önemli olan afetlerde paniğe kapılmadan yapılması gerekenleri doğru biçimde uygulamaktır. PARKHAYAT AKŞEHİR hastanesi olarak olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiğine dair eylem planımızı hazırlayarak uyguladık. PARKHAYAT Akşehir Hastanesinin afet ekibi olası afetlere karşı müdahale için her zaman hazır beklemektedir. Afetle mücadelelerin sadece tatbikat ve temsili olarak kalması dileğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi Akşehir İtfaiye ekibine teşekkür ediyorum. Tatbikatı başarılı ve kazasız bir şekilde gerçekleştiren tatbikat ekibimizi kutluyorum” dedi.