Özel PARKHAYAT Akşehir Hastanesi Üroloji ( Bevliye ) Uzmanı Op. Dr. İbrahim Buldu Böbrek Taşının tedavisindeki son gelişmeler hakkında da bilgiler verdi

Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

Böbrek taşı hastalığı tüm dünyada yaygın olan bi durum olup bölgelere göre değişmekle birlikte insanların ortalama %10-20 hayatında en az 1 defa bu rahatsızlığı geçirmektedir. Yenidoğan bebeklerden ileri yaşlara kadar her iki cinsiyette görülebilmektedir. Yaşadığımız bölge taş hastalığının oldukça sık görüldüğü şanssız bölgelerden biridir.

Taş hastalığının oluşumunda beslenme, ailevi yatkınlık ve yaşanılan bölge önemli, rol oynamaktadır. Dolayısıyla taş oluşumundan sakınmak her zaman mümkün olamamaktadır.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Buldu; günümüzde taş hastalığının tedavisinde taşın cinsine göre ilaç tedavileri uygulanabildiği gibi gerekli hastalarda çeşitli müdahale yöntemleri de uygulanabilmektedir. Özel PARKHAYAT Akşehir Hastanesinde taş hastalığının tedavisinde lazerle tedavi dahil güncel teknoloji ile yapılan endoskopik ( idrar yolları ve böbrek taşının rijit ve bükülebilir endoskopik aletlerle kapalı operasyonu) ve perkütan ( ciltten bir delikten böbreğinin içinde taşların alınması) operasyonlar başarıyla uygulanmaktadır. Akşehir ve bölge halkının idrar yolları taş hastalığı tedavisinde Özel PARKHAYAT Akşehir Hastanesi en güncel tedavi yöntemleri ile hizmet vermektedir dedi.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Buldu tedavi ettiği birkaç hasta ile ilgili tedavi detaylarını da paylaşarak, böbreklerinde ve idrar yollarında taşı olan hastaların yapılan lazerle yapılan endoskopik operasyonla sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Dr. İbrahim Buldu, hastalarımızdan bir hanımefendi sol yanında uzun zamandır ağrı yapan böbrekteki taşından tamamen kapalı endoskopik yöntemle lazerle taşı kırdırarak kurtuldu. Diğer bir hastamız olan beyefendi ise daha önce 2 defa Afyon ve Konya’daki hastanelerde idrar yollarındaki taş nedeniyle operasyon yaptırmış olup artık hastanemizde de başarıyla uygulanan endoskopik yolla lazerle taş kırma yöntemiyle idrar yollarındaki taşlardan tamamen kurtuldular dedi.