Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.  İş Güvenliği Uzmanları Taner Sezgin ve Hatice Karakaya tarafından Park Bahçeler Müdürlüğü sosyal tesislerde gerçekleştirilen eğitime çok sayıda personel katıldı.

 

         Düzenlenen eğitim hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Kasım Baydar; “Park ve bahçeler  tehlikeli iş grubuna girmektedir. Personelimizi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı hakkında bilgilendirmek istedik. Afyonkarahisar Belediyesi olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Çalışanlarımızın, hem mesleki hem de kişisel gelişimine yönelik eğitimlerimiz belli bir program dahilin devam edecektir” dedi.

 

           İş Güvenliği Uzmanları Taner Sezgin ve Hatice Karakaya tarafından verilen eğitimde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, iş kazası ve meslek hastalıklarının nedenleri, çalışanların karşı karşıya kalabilecekleri mesleki riskler ve bu risklerden korunma yöntemleri, işveren yükümlülükleri, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları,  kişisel koruyucu donanımlar, biyolojik risk etmenleri, iş ekipmanlarının kullanımı, elle kaldırma ve taşıma,  iş hijyeni, temel ilk yardım ile mesleki konularda eğitimler verildi. Slaytlar eşliğinde verilen eğitimlerde örnek vakalar üzerinden daha güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak için yapılması gereken çalışmalar aktarıldı.