Panoramik röntgen;

Tüm dişlerin, alt – üst çenenin, dişler ve çenelerdeki bir çok problemin tek bir filmde görülmesini sağlayan röntgen filmidir.

Panaromik röntgen neden gereklidir?

Panoramik röntgen filmleri, tedavi planlamasının daha hızlı ve eksiksiz biçimde yapılmasına yardımcı röntgen filmleridir.

Panoramik röntgene, İmplant yapımında,kemik güçlendirmede, çene ve dişlerde gözle görülemeyen kist, çürük ve tümör gibi oluşumların teşhisinde,kemik ve eklem hastalıklarının ,sinüs hastalıklarının teşhisinde ihtiyaç duyulur.

Çene ve dişlerle ilgili cerrahi müdahalelerden önce hekimin görmesi gereken bir röntgendir. Çünkü bu röntgenler tedavi yapılacak alanı geniş bir biçimde gösterir ve operasyonun başarısını arttırır.

Panoramik röntgen neden tercih edilir?

Panoramik röntgen çenelerdeki kist, diş çürüğü ve tümör oluşumlarıyla ilgili erken teşhis imkanı sağlar.

Tüm dişlerin görüntüsü tek bir röntgen filmi üzerinde görülebilir.

Dünyada yaygın olan bu uygulama ülkemizde de zamanla daha da yaygınlaşacaktır.

Kaç çeşit diş röntgeni çekilebilir?

Esas olarak ağız içi ve ağız dışından olmak üzere iki çeşit diş röntgeni çekilebilir. Ağız dışından çekilen röntgenlerde film ağız dışına yerleştirilirken, ağız içinden çekilen röntgenlerde film ağız içine yerleştirilir. Genel olarak ağız içine yerleştirilen filmler birkaç diş ve çevre dokular izlenebilirken, ağız dışına yerleştirilen filmlerle çene ve yüz kemiklerini de içine alan daha geniş bir alan izlenmektedir.

Hastanemizde kullanılan panoramik röntgen cihazı ileri derecede teknolojik bir cihazdır ve de dünyada kullanılan cihazlar içerisinde en az radyasyon miktarı olan bir cihazdır.

Diş tedavi ve operasyonlarında hem hasta hem de bizim açımızdan güvenilir,hataya meydan vermeyen, teşhisi kolaylaştıran,ekip çalışması anlayışı gibi düşünülebilen bir cihazla çalışarak başarımızı artırıyoruz..