Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA 21.04.2016 Perşembe Günü Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay KILIÇ’ı makamında ziyaret ederek Afyonkarahisar İl Merkezi, İlçe ve Beldelere İlişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili talepleri bizzat iletti.

Afyonkarahisar İl Merkezine ve Sandıklı, Bolvadin, Emirdağ, Çay, İscehisar, Çobanlar, İhsaniye, Dazkırı, Başmakçı, Çobanlar, Bayat, Dinar, Kızılören, Sultandağ, Hocalar, Sinanpaşa, Evciler, Şuhut olmak üzere bütün ilçelere ve Beldelere yapılacak olan İlgili yatırım taleplerini Gençlik ve Spor Bakanı ile istişare eden ÖZKAYA; yapılacak olan veya yapımı devam eden yatırımların iş ve işlemlerinin hızlandırılması konusunda Bakan’dan söz aldı.

Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Sentetik Çim Saha ve Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları yapılması, mevcut olanların tadilat taleplerinin karşılanması ve İlçelerin kadro ihdasları ile ilgili tüm talepleri ayrıntıları ile Bakan’a ileten Milletvekili ÖZKAYA; “Gerek ilimiz ve ilçelerimizde, gerekse beldelerimizde ve köylerimizde yaşayan tüm hemşerilerimizin özellikle de gençlerimizin spor ile ilgili tüm imkanlara kavuşması için elimden geldiğince çaba sarf ediyorum. Ülkemizin geleceği sağlıklı nesiller yetiştirmemize bağlı olduğu gibi, sağlıklı nesiller yetişmesi ise spor ve eğitim ile mümkündür. Bu bilinç ile Afyonkarahisar’a hükümetimizin imkanları dahilinde yaptığı veya yapacağı tüm yatırımların takibini elimden geldiğince sağlamaya çalışıyorum. Halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturu ile çalışıyorum ve bu doğrultuda çalışmaya da devam edeceğim İnşaallah. Çay İlçemize Spor Salonu ve/veya KYK Yurt Binası yapılması; İscehisar İlçemize Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kadrosu ihdas edilerek müdürlüğün hizmete açılmasının sağlanması; Bolvadin İlçemizin Spor Salonunun iadesi; Sandıklı İlçemize Spor Salonu yapılması; Dazkırı ve Başmakçı İlçelerinin ortak kullanacakları 50+50 ve/veya 75+75 kapasiteli KYK Yurt Kompleksi yapılması; Dazkırı İlçemiz’de yer alan Zübeyde Ahmet Torba Anadolu Lisesi içerisine Sentetik Çim Saha yapılması; Afyonkarahisar İlçe merkezlerine ve Belde Belediyelerinin tamamına sentetik çim saha yapılmasının sağlanması; Emirdağ İlçemize Gençlik Merkezi yapılması için arsa tahsisi 2 yıl için yapılmış olup; söz konusu merkezin ivedilikle yapılmasının sağlanması; Emirdağ kapalı spor salonunun tadilatının sağlanması; İscehisar İlçemizin Futbol Stadyumu Doğal Çiminin Suni Çime dönüştürülmesinin sağlanması gibi pek çok konuyu Sayın Bakan’a ileterek istişarelerde bulunduk. Bakan Bey ilgili Genel Müdürlüklere taleplerimizi ilettiler ve talimatlarını vererek takipçisi olacaklarını söylediler. Kendilerine Afyonkarahisarlı hemşerilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.