AK Parti'nin 16. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, temelleri Afyonkarahisar’da atılan AK Parti’nin vatan, millet ve bayrak gibi değerler üzerine kurulu bir dava kardeşliği olduğunu söyledi. Milletin teveccühü ile girdiği her seçimden zaferle çıkan AK Parti’nin üye sayısının bir çok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal, “Millete hizmet, kimsesizlerin kimsesi ve mazlumların koruyucusu olma hedefiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çıktığımız bu kutlu dava yürüyüşünde AK Partililer olarak durmadan yorulmadan, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Vatan ve millet sevdasının bir yansıması olan AK Parti’nin temellerinin Afyonkarahisar’da atıldığını vurgulayan Milletvekili Özkal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip önderliğinde Aziz Milletimize hizmet etme heyecanı ve ülkemizi parlak bir geleceğe taşıma kararlılığıyla çıktığımız bu kutlu yolda 16. yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta; ‘Afyonkarahisar’dan yola çıktık’ diyerek, AK Parti'nin kuruluş hazırlıklarının Afyonkarahisar'da tamamlandığını vurgulamaktadır. Kurucu kadın kolları başkanı olmaktan onur duyduğum AK Parti, zamanla en büyük siyasi sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın hatta dünyanın en büyük siyasi hareketlerden biri haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde bizzat aziz milletimizin kurduğu ve en büyük parti haline getirdiği AK Partimiz; girdiği tüm seçimlerden zaferle ayrılmıştır. Milletimizin teveccühü ve güveni ile her geçen gün daha güçlü ve büyük bir aile olarak; ülkemize ve vatandaşımıza hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Partimizin kurulduğu ilk günün heyecanı ve çalışma azmiyle ülkemizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Milletimizin hizmetkarı, kimsesizlerin kimsesi, mazlumların koruyucusu, gariplerin sırdaşı olma hedefindeki AK Parti, ülkemizin yanı sıra tüm mazlum milletlerin umudu olmuştur.” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarla birlikte söylediği ‘beraber yürüdük biz bu yollarda’ sözlerini hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye’nin AK Parti’yle başlayan kutlu ve büyük yürüyüşünün farklı yollarla engellenmeye çalışıldığını vurguladı. Milletle iç içe ve milletin içinden çıkan AK Parti’nin sandıkla iktidardan uzaklaştırılmasının mümkün olmadığını gören farklı odakların türlü tezgahlar tertiplediğini söyleyen Milletvekili Özkal şu ifadeleri kullandı, “Milletimize en iyi hizmeti verme hedefiyle yola çıkan AK Parti’yi durdurmak için pek çok kirli senaryo sahnelendi. Kurulduktan sadece 13 ay sonra iktidara yürüyen AK Parti’nin Millete hizmet sevdasını durdurmak için Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili olması engellendi. Buna rağmen 3 Kasım 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’a, liderliğine güvenen; onun kurucusu olduğu AK Parti’nin Türkiye’ye en iyi hizmeti vereceğine inanan aziz milletimiz, Partimize ilk seçim zaferini yaşattı. Aradan geçen 16 yılda, AK Parti; tüm seçimlerden zaferle çıktı. Sağlıktan, eğitime, ekonomiden, enerjiye, ulaşımdan, turizme her alanında yaptığı köklü reformlarla yeni, çağdaş, güçlü ve gelişmiş bir Türkiye ortaya çıkaran AK Parti’nin, Türkiye’yi refaha taşıyan kutlu yürüyüşünü durdurmak için farklı kirli senaryolar oynandı. E-muhtıralardan kapatma davalarına, farklı terör örgütlerinin saldırılarından devletin içine sızan hainlerin darbe teşebbüsüne kadar 16 yılda pek çok alçakça saldırı; Ülkemizi, Cumhurbaşkanımızı, AK Parti hükümetlerimizi ve AK Parti’yi hedef alarak yapıldı. Tüm bu saldırılara rağmen her zaman ve her alanda milletle kucaklaşan AK Parti; Türkiye’de demokrasi anlayışını güçlendirerek, ilk günden bu yana her vatandaşa ve her kesimine hitap etmeyi sürdürmektedir. Afyonkarahisar’da 2001 yılında dava bilinciyle yola çıkan AK Partililer her zaman milletle beraber, her zaman milletle iç içe yürüyüşünü sürdürecek.”