Türkiye - Etiyopya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türkiye’nin sağlık ve eğitim alanında tercih edilen, örnek alınan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe



Türkiye'deki farklı şehir ve üniversitelerde eğitim gören 200 Etiyopyalı öğrenciye düzenlenen törenle diplomaları verildi. Türkiye - Etiyopya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türkiye’nin sağlık ve eğitim alanında tercih edilen, örnek alınan bir ülke haline geldiğini söyledi. 



Türkiye - Etiyopya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Türkiye’de eğitim gören 200’ü aşkın Etiyopyalı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin Ankara’da bir araya getirdi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğünde gerçekleşen etkinlikte mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Diploma törenine katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türkiye’nin son 16 yılda her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini söyledi. Geçmişte Türkiye’den tedavi ve eğitim amaçlı binlerce kişinin her yıl yurtdışına gittiğini hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, “Türkiye’nin AK Parti’yle yaşadığı sağlıkta dönüşüm süresiyle sağlık hizmetlerimizin kalitesi arttı. Koğuş sisteminden beş yıldızlı otel kalitesinde özel odalı hastanelere taşıyarak çağ atlattığımız sağlık alanında artık tercih edilen bir ülke olduk. Eğitim alanında yurt dışına öğrenci gönderen bir ülkeden dünyanın her yerinden öğrenci kabul eden bir ülkeye dönüştük. Bu değişim ve dönüşüm sürecinde özellikle sizler gibi gönül coğrafyamızdan gelen kardeşlerimizin ülkemize ilişkin tecrübeleri bizler için çok değerli” dedi.



Batı ülkelerin Müslüman ülkelerin yaşadığı zulmü, dünyanın farklı yerlerindeki açlık ve sefaleti görmezden geldiğini belirten Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal şu ifadeleri kullandı, “Türkiye olarak gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin, ülkemizde eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Balkanlardan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya ülkemize eğitim amacıyla gelen her kardeşimiz, hem kendileri ve ülkeleri hem de Türkiye ve tüm mazlum ülkeler için eğitim alıyor. Sizleri artık ülkemizin fahri elçileri, tüm mazlum ülkelerin birer neferi olarak görüyoruz. Ülkenizde ya da gittiğiniz ülkelerde hem kendiniz ve ülkeniz hem de Türkiye için hizmet edecek, Türkiye’yi de temsil ettiğinizi unutmayacağınızı umut ediyorum. Türkiye’de yaşadığınız iyi anıları, dostlukları ve bu ülkenin size sunduklarını unutmadan sizler de hem kendi ülkenize hem de mazlum ülkelere yardım etme çabasındaki Türkiye’ye elinizden gelen desteği vereceğinize inanıyorum.” 



Mezun olan öğrencilere diplomalarını veren Özkal, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.