10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, basınsız bir demokrasinin düşünülmesinin imkansız olduğunu söyledi. Özgür, bağımsız ve demokrasiden yana olan Türk basınının gücünü 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında tüm dünyanın gördüğünü hatırlatan Milletvekili Özkal; tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günlerini tebrik etti.

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm basın mensuplarının gününü kutladı. Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türk basınının 15 Temmuz gecesi başarılı bir demokrasi sınavı verdiğini kaydetti. Büyük hedeflere emin adımlarla yürüyen Türkiye'ye karşı, terör örgütlerinin işbirliği halinde saldırdığını vurgulayarak, bu süreçte gazetecilere büyük görev düştüğünü ifade eden Özkal, "Türkiye’yi her fırsatta basın özgürlüğü konusunda eleştiren batıya, Türk medyası unutulmaz bir ders vermiştir. Demokrasiden yana olduğunu, özgür ve bağımsız olduğunu 15 Temmuz’da kanıtlayan Türk basın kuruluşları, dünya basın tarihine altın harflerle geçecek bir sorumluluk üstlenmiştir. FETÖ terör örgütünün; hain, kanlı ve alçak darbe kalkışmasının önlenmesinde basınımız çok büyük bir görev üstlenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasiye ve halka inancı ile ilgili mesajının iletilmesi ile Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yaşananların hain bir kalkışma olduğunu hızla halkımıza aktaran basın kuruluşlarımız demokrasiden yana tavır almıştır. Bağımsız ve özgür Türk basını demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden olduğunu 15 Temmuz ve sonrası süreçte kanıtlamıştır. Bu konuda büyük bir sorumluluk üstelenen tüm basın kuruluşları ve tüm gazetecilerimizi bir kez daha kutluyorum. " ifadelerini kullandı.

 

GAZETECİLERİMİZ VE BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİMİZE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

 

Milli değerlere bağlı, Türkiye’nin çıkarlarını gözeten basın kuruluşlarının varlığının Türkiye’nin gücü olduğunu söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın gazetecilik kisvesi altında Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye aleyhinde yayınlar yaptığına değindi. Terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanların gazeteci olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Hatice Özkal; terör örgütlerinin sözcülerinin gazeteci olarak kabul edilmesinin, vatanına, milletine bağlı, demokrasiden yana olan, gerçek gazetecilere birer hakaret olduğunu ifade etti. Türkiye'de hiç kimsenin gazetecilik yaptığı için suçlanmadığını ya da yargılanmadığını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, "17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ/PDY terör örgütünün uzantısı basın kuruluşları; iftiralarıyla hükümetimizi, AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldılar. AK Parti'yi en hassas olduğu yolsuzluk konusunda suçlayarak, aziz milletimizi kandırmaya çalıştılar. Hangi odaklara hizmet ettiği belirsiz kimi sözde gazetecilerin MİT TIR'ları haberleri ile vatana ihanet ettikleri mahkemeler tarafından da onaylandı. Bununla da yetinmeyen örgütlerin sözde gazeteci uzantıları özellikle yurt dışından yönettikleri sözde haber internet siteleri ve farklı sosyal medya araçlarıyla, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında halkı yanıltmaya, evde kalmaya ve darbe kalkışmasına destek bulmaya çalışmışlardır. Bugün yurt dışına kaçarak, iftira ve yalanlarıyla yabancı kamuoyunu etkilemeye çalışan hainleri; gazeteci olarak nitelemek, Türkiye'deki vatansever ve demokrasi yanlısı gazetecilere hakaret etmektir. Türkiye'de gazetecilik faaliyetleri nedeniyle insanlar suçlanmamakta, yargılanmamaktadır. Yargılanan ya da tutuklu bulunanlar, ya terör örgütleri üyesi olmakla ya da onlarla irtibatlı oldukları gerekçesiyle yargılanmaktadır. Unutulmamalıdır ki; terör örgütü üyesi olmak, her meslek gurubu için aynı yaptırıma maruz kalmayı

 

gerekmektedir. Bu açıdan Türkiye'yi karalayan bu iftiralara en iyi cevabı, yine gazeteciler ve basın meslek örgütleri verecektir. Bu konuda hem basın mensuplarımıza hem de basın meslek örgütlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir" dedi.

 

TÜM GAZETECİLERİMİZE GÖREVLERİNDE KOLAYLIK DİLİYORUM

 

Son dönemde gazete ve gazetecilerin haklarına yönelik pek çok düzenleme yapıldığını vurgulayan Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar'da da gazetecilere TOKİ'den iki kez ev sahibi olma imkanı sağlandığını hatırattı. Gazetecilerin imkanlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmaların devam edeceğini aktaran Milletvekili Özkal sözlerini şöyle tamamladı, "Gazetecilerin sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması; basınımızı ve demokrasimizi daha da güçlü hale getirecektir. Yerel gazetelerin korunmasının yanı sıra yerelde çalışan gazetecilerin meslek güvencelerinin korunması amacıyla Basın İlan Kurumu aracılığıyla pek çok düzenleme yapıldı. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çalışan gazetecilerimizin günlerini bir kez daha kutluyor; görevlerinde kolaylık, hem kendilerine hem de ailelerine sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”a