Süper amatör kümeye şampiyonluk parolası ile başlayan Düzağaçspor’un 1-0 yenildiği Bolvadin Belediyespor maçı sonrasında ligden çekilme kararı almasına, şampiyonluk yolunda yarıştığı ve son maçta mağlup olduğu Bolvadin Belediyespor’dan tepki geldi.

 

“SPORA SİYASET BULAŞIRSA SAHADA NE HAKEM KALIR, NE GÖZLEMCİ”

 

Düzağaçspor’un ligdeki en önemli rakibi konumunda bulunan Bolvadin Belediyespor Kulüp Başkanı A.Kadir Özkal, “Bu kulüpler gençliğimiz spor yapsın diye kuruldu. Buralarda görev yapan insanları siyasetçilere şikayet etmek spora bir şey kazandırmaz. Yoksa sahada mücadele edecek ne hakem bulabiliriz, nede gözlemci kalır. Lütfen spor camiasına siyaset bulaştırmayalım” dedi.

 

IŞIKLI; “İL HAKEM KOMİTESİ BAŞKANINI SİYASİLERE ŞİKAYET EDECEĞİM”

 

Özkal, Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın ilimizde yayın yapan bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamasında; “İl Hakem Komitesi Başkanı Süleyman Güneş, istifa etmezse ligden çekileceğiz” yönünde beyanlarını ve Başkan Işıklı’nın, “İlimizde futbolun gelişmesi için gece gündüz demeden çalışıyorum. Şu anda 4 oyuncumuza Bal Ligi takımlarından transfer teklifleri var. Yurt dışından oyuncu transfer ettik. Süleyman Güneş olduğu müddetçe ilimizde amatör futbol gelişmez. Kendisine hakkımı helal etmiyorum. Güneş orada durmayacak. Bugün hocalarımız ligden çekildiğimizi belirten açıklamayı yapacaklar. Güneş’i Futbol Federasyonuna, MHK ve siyasilere şikayet edeceğim. Güneş istifa ederse lige devam edeceğiz” sözlerini bir basın açıklaması yayınlayarak eleştirdi.

 

“SPOR ADAMLIĞI TAHRİK EDİCİ DEMEÇLERDEN KAÇINARAK MÜMKÜN OLUR”

 

Özkal basın açıklamasında; “Afyonkarahisar Süper Amatör Ligde yer alan kulübümüzün 28 Ocak 2017 tarihinde karşılaştığı Düzağaçspor müsabakası sonrasında Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın açıklamasını basın yoluyla öğrendik. Takımımızın galibiyetini, hakem hatalarına bağlayan ve Bolvadin Belediyesporun başarısını yok sayan Sayın Işıklı’nın beyanatı tarafımızdan şaşkınlık ve üzüntü ile karşılanmıştır. Öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki; spor adamlığı tahrik edici demeçlerden kaçınarak uzlaştırıcı söylemlerle mümkün olur. ”LİGDEN ÇEKİLMEK HER KULUBÜN KENDİ TERCİHİDİR” Yalnız bunu yaparken rakip takımın hakkını yemek ve Bolvadin Belediyesporun ‘hakemler tarafından kayırıldığını’ ima etmek hiç kimsenin haddine düşmez. Bolvadin Belediyespor, tarihi başarılarla dolu bir kulüptür ve defalarca İlimizi temsil etme gururunu yaşamıştır. Hiçbir başarısının arkasında spor dışında bir etken, faktör ve karanlık nokta yoktur.

 

“SİYASİ BASKILARLA İSTİFA GERÇEKLEŞİRSE LİGLER BASKI ALTINDA KALIR” Sayın Başkanın yenilginin hırsıyla verdiği bu demeç sadece kendisini ve kulübünü değil; hem kulübümüzü, hem hakem camiasını yıpratacak niteliktedir. Bu kulüpler

 

gençliğimiz spor yapsın diye kuruldu. Buralarda görev yapan insanları siyasetçilere şikayet etmek spora bir şey kazandırmaz. Yoksa sahada mücadele edecek ne hakem bulabiliriz, nede gözlemci kalır. Lütfen spor camiasına siyaset bulaştırmayalım. Ayrıca, iddia edildiğinin aksine müsabaka esnasında verilen kararlarda zarar gören bizim kendi takımımız olmasına rağmen, ‘herkes hata yapabilir’ düşüncesiyle gündeme bile getirmediğimiz konuların başkaları tarafından bu şekilde kullanılması spor camiası adına üzüntü vericidir. Bizlerde Bolvadin Belediyepor için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şahsen ben futbolcu olarak, idareci olarak, Bolvadinspor kulübümüzde spor kulübü olarak Düzağaçspor daha liglerde mücadeleye başlamadığı tarihlerden bu güne çalışıp bir üst lige terfi edebilmek için ter döküyoruz. Onlarca defa gruplarda hakem hataları ile elendik. Yıllarca bu mücadeleyi devam ettirdik. Biz amatör liglerin en eski ve köklü takımlarından birisi olmamıza rağmen, Bolvadin futbolu ve siyaseti rakiplerimizden çok daha güçlü olmasına rağmen, yıllarca mağdur olmamıza rağmen başarısızlığımızı siyasetçilere şikayet olarak yansıtmadık. Sayın başkan transfer yapmışsa bizlerde transfer yaptık. Onlar para harcamışsa bizler de harcadık. Düzağaçspor hakemin bizimde aleyhimize de hatalar yaptığı bir maçı son dakikada kaybetti diye İl Hakem Kurulu siyasi baskılarla görevden istifa ettirilirse o zaman bu lig zaten siyasi baskılarla şaibeli bir hal alır ve bizde bunun gereğini yaparız. Bugüne kadar canımız çok yandı ses etmedik. Yalnız sessizliğimiz zafiyet olarak algılanmasın. Herkesi aklı selime ve sükunete davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.