AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; gençlerden kadınlara, muhtarlardan hasta ve sağlık personeline yüzlerce Sandıklılı vatandaşla hasret giderdi. Her gittiği yerde büyük ilgi ve coşkuyla karşılanan Milletvekili Özkal, vatandaşlara referandumu madde madde anlatarak, tercihlerinin ‘evet’ olmasını istedi. 

Sandıklı ilçesinde düzenlenen farklı etkinlik ve toplantılarda vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, kendisini dinleyen kalabalık topluluklara anayasa değişikliğini anlattı. Her ziyarette büyük ilgiyle karşılanan Milletvekili Hatice Özkal, Sandıklılılarla içtenlikle kucaklaştı. Vatandaşların talep ve istekleri dinleyerek, ihtiyaç ve beklentilerine yönelik açıklamalarda bulunan Hatice Özkal, Sandıklı’da ‘evet’ fırtınası estirdi.   

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Sandıklı ilçesinde ilk olarak Kent Park Sosyal Tesislerinde mahalle ve köy muhtarlarıyla halk oylaması toplantısında bir araya geldi. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hacer Demirtaş ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Mersin'in de katıldığı toplantıda anayasa değişikliğine ilişkin muhtarların sorularını yanıtlayan Milletvekili Hatice Özkal, değişikliği madde madde anlattı. Referandumda Türkiye’nin büyük, güçlü ve lider bir ülke olup olmadığının sorulduğunu söyleyen Özkal, “halk oylamasında ‘evet’ oyu verenler; Türkiye lider bir ülke olsun, Türkiye büyük ve güçlü olsun diyecektir. Referandumda anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenler ise, biz kendi halimizde orta halli bir ülke olarak kalalım tercihinde bulunacaktır. Referandum Türkiye’nin istiklali, istikbali ve istikrarı için hayati önem taşımaktadır. Bu kritik anayasa değişikliğinin öneminin aziz vatandaşlarımıza anlatılması noktasında; hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de biz AK Partililer, siz muhtarımıza sonuna kadar güveniyoruz.” dedi.

REFERANDUMDA EVET ÇIKMASIYLA TÜRKİYE YENİ BİR KALKINMA VE ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRECEK 

Ziyaretleri kapsamında Sandıklı Diyanet-Sen temsilciliğinde sendika üyesi Diyanet personeliyle ile bir araya gelen Milletvekili Hatice Özkal, temsilciliğin yeni yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulundu. Kendisinin de imam hatip mezunu ve İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersi öğretmeni olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal, Diyanet-Sen üyesi pek çok öğrencisi olduğunu hatırlattı. Ziyarette anayasa değişikliği ile ilgili sendika üyelerine bilgi veren Milletvekili Özkal, referandumda evet sonucunun çıkmasıyla Türkiye’nin yeni bir kalkınma ve şahlanış dönemine gireceğini belirtti. Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyen Avrupalı devletlerin hayır kampanyası yürüteceklere kapılarını sonuna kadar açtığını hatırlatan Özkal, “Türkiye’nin güçlenmesinden öyle korkuyorlar ki gazetelerine Türkçe manşetler atıyorlar. Hayır diyen herkese her türlü imkanı seferber ediyorlar. Bizlerin, Bakanlarımızın Avrupa’ya gidişlerini engelleyip, toplantılar yapacağımız salonları iptal ediyorlar. Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’yı engellemek için yaptıklarını ve oradaki vatandaşlarımıza nasıl atlarla, köpeklerle saldırdıklarını gördünüz. Avrupa’dan gelecek tek bir ‘evet’ oyunu bile ‘hayır’ çevirebilmek için 40 takla atıyorlar. Ancak bizim vatandaşımız ferasetlidir. Bizim vatandaşımız her şeyin farkında. Hem Avrupalılara hem terör örgütlerine en güzel cevabı 16 Nisan’da sandıklarda verecek’ şeklinde konuştu. 

Konuşmasının ardından Diyanet-Sen üyelerinden halk oylamasında ‘evet’ sözü alan Milletvekili Hatice Özkal, emekli olan Sandıklı Diyanet-Sen üyelerine plaket verdi. 

İYİLEŞİP EVET OTU VERECEKLERİNİN SÖZÜNÜ VERDİLER

Sandıklı Devlet Hastanesi personeli, yönetimi ve hastaları da ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, hastane yöneticilerinden hastanenin kapasitesi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Afyonkarahisar’da sağlık hizmetlerinin durumunu dikkatle takip ettiğini ifade eden Milletvekili Özkal, ilçelere yönelik hem sağlık hizmetlerinin hem de sağlık personeli sayısının arttırılması amacıyla gerekli girişimlerde bulunduklarını belirtti. Hastaneyi gezerek personelle de sohbet eden Milletvekili Özkal, personele bir istek ve ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Hastaları yataklarında ziyaret eden Milletvekili Özkal, doktorlardan hastaların sağlık durumlarıyla da ilgili bilgi aldı. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Özkal, hastalardan en kısa sürede iyileşerek referandumda ‘evet’ oyu verme sözü aldı.

GENÇLER TBMM’DE TEMSİL EDİLSİN

AK Parti sandıklı Gençlik Kolları tarafından Kent Park’ta düzenlenen ‘Genç Kürsü’ etkinliğine de katılan Milletvekili Hatice Özkal, gençlerin referandumla ilgili sorularını yanıtladı. Milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Hatice Özkal, CHP’nin gençlere güvenmediğini söyledi. TBMM’de muhalefetin “onlar kağıttan uçak yapıp atar” dediğini hatırlatan Özkal şu ifadeleri kullandı, “Biz sizlere güveniyoruz. Milletvekillerinin hepsi belli bir yaş ortalamasının üstünde olursa, gençleri kim nasıl anlayacak? Biz TBMM’de gençlerin düşüncelerini, onların istek ve beklentilerini de anlatacak temsilcileri olsun istiyoruz. Geleceğimiz olan siz gençlere sonuna kadar güveniyoruz. Onun dışında 18 yaşında milletvekili seçilen birisinin emekli olacağına da inanmayın. CHP ve hayır diyen diğer kesimler, sizi yanıltmaya ve kandırmaya çalışıyor. 18 Yaşında TBMM’ye girip Milletvekili olan bir kişi milletvekilliği bittikten sonra emekli falan olmayacak. Normal emeklilik şartlarını yani 25 yıl çalışma ve yaş şartlarını yerine getirdikten sonra emekli olabilecek. Bu nedenle bu değişikliğe en çok siz gençlerin destek vermesi gerekiyor. Sizden beklentim bunu tüm arkadaşlarınıza, dostlarına ve ailelerinize de anlatmanızdır”