Referandum mesaisini sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar sürdüren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, sivil toplum kuruluşu üyesi kadınlarla bir araya geldi. Yeni Dünya Derneği ve Hayrat Vakfı üyeleri ile Yenice, Sahipata ve Eşrefpaşa mahallelerinde yaşayan kadınlara anayasa değişikliğini anlatan Özkal; referandumda çıkacak ‘evet’ sonucunun, Türkiye’nin darbe ürünü anayasa ve vesayet sisteminden kurtulmasını sağlayacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini dur durak bilmeksizin anlatmayı sürdüren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Hayrat Vakfı Kadın Komisyonunu ziyaret ettik. Vakıf komisyonu ve üye kadınlarla sohbet ederek, vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Milletvekili Hatice Özkal, anayasa değişikliğini anlattı. Özkal’a sürpriz yaparak üzerinde Osmanlıca ‘Evet’ yazan pasta getiren Hayrat Vakfı’nda komisyon üyeleri, anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceklerini ifade etti. Türkiye’nin 17 Nisan’dan itibaren daha güvenli, daha refah ve daha güçlü bir geleceğe merhaba diyeceği vurgulayan Özkal ise; kadınlardan, anayasa değişikliğinin önemini çevrelerinde herkese anlatmalarını istedi.

Sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamından Yeni Dünya Derneği’ni de ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal; Yenice, Sahipata ve Eşrefpaşa mahallelerinde yaşayan kadınlarla da özel bir kursta buluştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’de vesayet sistemine son vereceğini anlatan Milletvekili Özkal, “16 Nisan'daki çıkacak 'evet' kararıyla sorun üreten yönetim sisteminden kurtulacağız. Daha güçlü ve halk iradesi dışında hiçbir gücün etkisine izin vermeyen bir yönetim sistemine kavuşacağız. Artık farklı odakların operasyon yaparak hükümetleri değiştirme dönemi sonsuza dek son bulacak. İktidarlar, sadece ve sadece Aziz milletimizin iradesiyle belirlenecek. Milletin gücünün üstünde hiçbir güç olmayacak” dedi.

Anaysa değişikliğiyle Türkiye’nin darbe ürünü anayasayı da değiştirmiş olacağını hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, 16 Nisan referandumun darbe ürünü anayasada yapılan ilk değişiklik olmadığını söyledi. Yapılan pek çok değişikliğe rağmen darbe anayasasının ruhunu koruduğunu kaydeden Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Darbe sonrası Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren; cumhurbaşkanının sınırsız bir yetkiye sahip olurken, hukuki açıdan yargılanamaz bir konumda olmasını sağladı. Üstelik darbe ürünü bu yönettim sistemi hem darbelere hem de çift başlılığa olanak tanıyordu. Darbe ürünü anayasadan kurtulmamızı sağlayan anayasa değişikliği, cumhurbaşkanının yaptıklarından sorumlu olmasını sağlayacak.”

Öte yandan Milletvekili Hatice Özkal, Kütüphaneler haftası sebebi ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır’ı ziyaret etti. Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesinin çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Milletvekili Özkal, kütüphane çalışanlarına kolaylık ve başarı diledi.