Kendisi de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal; Ankara’da yaşayan dönem arkadaşlarıyla bir araya gelerek, eğitim üzerine konuştu 

Ankara’da yaşayan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1989 yılı mezunları AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal’la ile bir araya geldi. Büyük bir çoğunluğu öğretmen olan mezunlar dönem arkadaşları Milletvekili Hatice Dudu Özkal’la, Türkiye’de eğitim ve öğretmenlik üzerine sohbet etti. Kendisi de uzun süre öğretmenlik yapan Milletvekili Özkal, dönem arkadaşlarıyla hem okul yılları hem de eğitimin bugünü ve geleceğiyle ilgili sohbet etti. İlahiyat mezunlarının görüş ve önerileriyle taleplerini dinleyen Özkal, AK Parti iktidarında eğitim alanında çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini hatırlattı. Öğretmen, okul ve derslik sayısında büyük artış yaşandığını ifade eden Özkal, Türkiye’nin kara tahtalardan akıllı tahtalara, tablet bilgisayarlara geçtiğini kaydetti. 

AK Parti hükümetlerinin hem öğretmen alımı hem de derslik ve teknolojik yatırım noktasında üzerine düşeni yaptığını, bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığını vurgulayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Türkiye’nin geleceği gençlerin en iyi eğitimi alması için eğitimcilere de büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Öğretmen adaylarının eğitiminin çok önemli olduğuna değinen Milletvekili Özkal, “Eğitimimizi güçlendirdikçe Türkiye geleceğe emin adımlarla yürüyecek. Hükümetimiz bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyor. Eğitim, AK Parti olarak en önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Hem öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması, hem de öğretmenlerimizin iyi şartlarda işlerini yapabilmeleri için ne gerekiyorsa yapmayı sürdüreceğiz. ” dedi.