ÖZKAL, HAYIRCILAR GENÇLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe



AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, eğitmen ve kursiyerlerle bir araya geldiler. Afyonkarahisarlı kadınlarla ev toplantısında buluşan Özkal; 18 yaşında evlenip sorumluluk üstlenen, 20 yaşında vatanı korumak için askere giden gençlerin milletvekili seçilmesine karşı çıkmanın 20 yaşında vatan uğruna nöbet bekleyen gençleri görmezden gelmek anlamına geldiğini söyledi. 

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, halk eğitim merkezindeki çalışmaları yerinde incelediler. AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın da eşlik ettiği ziyarette Hatice Eroğlu ve Hatice Özkal; Halk Eğitim yöneticilerinden eğitim durumu, kurslar ve kursiyer sayılarıyla ilgili bilgiler aldılar. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün fiziki yapısı ve imkanlarının da değerlendirildiği ziyarette Özkal, merkezle ilgili bir ihtiyaç ya da talep olup olmadığını sordu. Kurs yapılan sınıfları da ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünleri ilgiyle incelediler. Kursiyerle sohbet eden Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, kursiyerlerin yaptığı ve merkezde sergilenen eserleri incelediler. 

Bir sınıfta gerçekleştirilen derse de bir süre katılarak dersi dinleyen Eroğlu ve Özkal; ahşap süslemeden boyamaya, biçki nakıştan aşçılık ve pastacılığa kadar pek çok kursun yer aldığı halk eğitimde dersleri yerinde görme fırsatı buldular. Kursa bebeğiyle gelen bir kursiyerin çocuğunu seven Milletvekili Özkal, kursiyerlerden farklı kurslara devam ederek ücretsiz kurs imkandan daha fazla faydalanmalarını istedi. Kadınlara halk eğitimdeki kurs ve eğitimleri diğer kadınlara da anlatmalarını isteyen Özkal, hükümetin eğitim ve iş hayatıyla ilgili kadınlara her türlü desteği sağladığını söyledi. Halk eğitim kurslarının kişisel gelişim açısından önemine de değinen Milletvekili Özkal, kursiyerlere aldıkları eğitimleri hem Afyonkarahisar hem de ülke ekonomisine gelir getirecek şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti. 

ASKERE GİDEN MECLİSE NİYE GİDEMESİN

Ziyaretin ardından akşam saatlerinde Afyonkarahisarlı kadınlarla ev toplantısında buluşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, kadınlara anayasa değişikliğini anlattı. Anayasa değişikliğinin vatandaşlara yalan yanlış bilgilerle anlatıldığına değinen Milletvekili Hatice Özkal, değişiklikle 18-25 yaş arasındaki gençlerin de TBMM’de temsil edileceğini belirtti. CHP’nin milletvekili olacak gençlerin 18-20 yaşında emekli olacağı yalanı ile insanları kandırmaya çalıştığını vurgulayan Özkal, “Biz gençlerimize güveniyoruz. Madem seçebiliyorlar, seçilebilsinler de istiyoruz. Bu demek değil ki TBMM gençlerle dolacak, milletvekillerinin hepsi 18 yaşındakilerden oluşacak. Birkaç tane gencimiz ancak seçilebilme başarısını gösterecektir. Ancak onların Meclis’te olması farklı düşünce ve anlayışların açıklanmasını sağlayacaktır. Jenerasyon farkı nedeniyle belki şu an farkında olamadığımız bazı sıkıntı ve düşünceleri, onlar dile getirecektir. Ayrıca milletvekili seçilenlerin hemen emekli olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Milletvekillikleri bittikten sonra gençlerimiz yine prim gün sayısını ve yaş şartını doldurmak zorunda olacaklar. Üniversiteye giden bir gencin askerliği nasıl erteleniyorsa, milletvekili seçilen gencin de askerliği ertelenecek. Üstelik 18-25 arasındaki 9 milyon gencimiz yarısı kız olduğuna göre, onların askerlik gibi bir sorunu olduğu da unutulmamalı. Lütfen CHP’lilere askerliği bahane ederek, kızların niye 18 ya da 20 yaşında seçilmesini istemediklerini sorun. Bir genç; 18 yaşında evlenip yuva kurma sorumluluğu alabiliyorsa, ehliyet alıp insan taşıma cesaretini gösteriyorsa, 20 yaşında askere gidip vatanı savunabiliyor hatta vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbetini içebiliyorsa neden milletvekili olmasın? CHP, gençlerin Meclise girmesine karşı çıkıyor. Bu şimdi kışlalarda nöbet tutan gençleri de 18-20 yaşında evlenmiş yuva sahibi olmuş hatta anne olmuş insanları da görmezden gelmek yok, saymak anlamına gelir. İnanıyorum ki gençlerimiz onları yok sayanlara, görmeden gelenlere ‘evet’ mührünün vura vura kendini gösterecektir” dedi.