16 Nisan Halk Oylaması ve sonuçlarını değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, oy vererek vatandaşlık görevini yapan tüm vatandaşlara şükranlarını sunduğunu anlattı. Seçimlere katılım oranlarının demokrasinin sandığa yansıması açısından önemli olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, Türk Milletinin Avrupa’ya demokrasi dersi verdiğini ifade etti. Milletin kararının tüm karar ve iradelerin üstünde olduğunu vurgulayan Özkal, “Halkın ancak yarısının oy kullandığı seçimlerle zar zor iktidara gelebilen Avrupalılar, Türkiye’de yüzde 85’i aşan katılımla gerçekleşen halk oylamasıyla birlikte gerçek demokrasiyle tanımış oldu. Katılım oranını ve şeffaf oy süreci ile dünyaya demokrasi dersi verdiğimiz, halk oylamamız; Cenab-ı Allah'a hamdolsun ki, resmi olmayan sonuçlara göre 'evet' tercihi ile neticelenmiştir. Hakimiyetin kayıtsız, şartsız sahibi olan Aziz Milletimiz; feraseti ile güçlü, lider ve büyük Türkiye'nin temelini atılmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemize, milletimize ve ümidini Türkiye'ye bağlamış olan tüm mazlum milletlere hayırlı, uğurlu olsun. ” dedi.

 

Afyonkarahisar’ın Türkiye genelinin çok üzerinde bir ‘evet’ oyu ile üzerine düşen büyük sorumluluğun gereğini yaptığını anlatan Milletvekili Hatice Özkal, “Ülkemiz genelinde Aziz Milletimiz 1 milyon 379 bin oy farkla tercihini ‘evet’ten yana kullanmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman güvendiğini belirttiği Afyonkarahisarımız; bir kez daha üzerine düşen görevi yapmış, ülke genelinin çok üzerindeki bir oy oranı ile ‘evet’ tercihinde bulunmuştur. İlimizdeki her 3 kişiden 2’sinin kararı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden yana olmuştur. Afyonkarahisar’da bu kesin sonucun oluşmasını sağlayan tüm Aziz Hemşerilerimi saygı ile selamlıyor, en kalbi duygularla teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Halk oylamasının geride kalmasıyla Türkiye’yi güzel ve güçlü yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışmak gerektiğine değinen Milletvekili Hatice Özkal, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Hem ‘evet’ hem de ‘hayır’ tercihinde bulunanların kararına saygı duyulması gerektiğini ifade eden Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Hiçbir vatandaşımız ülkemizin zararına bir karar vermez. ‘Hayır’ diyen vatandaşlarımız da bu sonucun; ülkenin geleceğine daha yararlı olduğuna inandıkları için, bu tercihte bulunmuşlardır. ‘Evet’ tercihinde bulunan da ‘hayır’ oyu kullanan da Türkiye’ye ve milletimize olan sevgiyle hareket etmiştir. Şimdi bizi hep birlikte Türkiye yapan; Vatan, Millet ve Bayrak sevgisiyle, yeniden kenetlenme ve bir bütün olma zamanıdır.”