İhsaniye İlçesi Döğer Beldesinde düzenlenen Belde Kadın Kolları Kongresine AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, İhsaniye ve Döğerli kadınların istek ve taleplerini dinledi. Belde ve ilçe kongrelerinin önemine değinen AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, kongre sürecinde belirlenecek yönetimlerin AK Parti’yi 2019’da seçimlere taşıyacağını hatırlattı. Görev alan ve alacak her üyeye teşekkür eden İl Kadın Kolları Başkanı Ertürk, belde kongresinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 



Milletin içinden çıkan AK Parti’nin her zaman milletle iç içe olduğunu anlatan Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti’nin kongrelerinin de bu nedenle her zaman birlik ve beraberlik havasında, bayramlaşma tadında olduğunu ifade etti. Kongrelerin millete hizmet yolunda bir bayrak değişimi olduğunu belirten Milletvekili Özkal, “Milletin içinden çıkan, her zaman milletle iç içe olan AK Partimiz, siyaset değil millete hizmetkarlık yapma yeridir. Millete hizmet yolunda partimizin farklı makam ve mevkilerinde yer alan dava arkadaşlarımız için kongreler bir bayrak değişimidir. Bugün görevde olan bir arkadaşım kongrede görevi bırakabilir. Ama bu bir kopuş bir uzaklaşma değil yeni görev için bir dinlenme sürecidir. Bu nedenle kongreler AK Parti için farklıdır. Diğer bazı siyasi partilerde kongrelerde kavgalar görebilirsiniz ama bir dava kardeşliği olan AK Parti’de kongreler bir bayram, bir düğün olarak görülür. Bu güzel bayram tadındaki kongremizde sizlerle bir arada olmaktan, dava arkadaşlarımla birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.



Kongrede görev alsın almasın bütün AK Partililere 2019 seçimleri için büyük görev düştüğünü söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, partililerden vatandaşlara yapılan hizmetleri hatırlatmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman kadın kollarına büyük güven duyduğunu da ifade eden Özkal şu ifadeleri kullandı, “Atalarımızın da dediği gibi; ‘hafızayı beşer nisyan ile malül’dür. AK Parti Türkiye’yi her alanda çok büyük bir dönüşüm ve kalkınma sürecinden geçirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 15 yılda AK Partimiz, hayal dahi edilemeyecek yatırımları ve hizmetleri milletimize sundu. Bu hizmetlerin unutulmaması için siz dava arkadaşlarımdan, sık sık yatırımları ve hizmetlerimizi Aziz Milletimize hatırlatmanızı rica ediyorum. Çünkü 2019 yılında çok çok önemli seçimler var. Önce belediye seçimlerini yapacağız. Arkasından Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Bu seçimlerle, ülkemizi 2023’e taşıyacak hükümet ve TBMM üyelerinin belirleyeceğiz. Ülkemizi, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği büyük hedeflere ulaştırabilmemiz için bu seçimler tüm seçimlerden daha büyük önem taşıyor. Bu yüzden kapı kapı dolaşmalı, tüm kalplere dokunmalıyız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın kolları üyelerimize her zaman çok güven duyduğunu unutmadan çalışmalı ve bu güvene layık olmalıyız.”



Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kongrede Döğer Beldesi Kadın Kolları Başkanlığına Rabia Seyrek seçildi. 

Kongrenin ardından Döğer Beldesinde yakından takip ettiği Yunus Emre Türbesi restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Milletvekili Hatice Özkal, restorasyonun özenli ve tarihi dokuya uygun yapılması konusunda uyarılarda bulundu.