AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Kurban Bayramı’nın Türkiye’ye ve tüm İslam Alemine; barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, tüm Müslümanların Kurban Bayramını en içten duygularla tebrik ettiğini ifade etti. Kurbanın; sadakat, fedakârlık, sevgi ve vefa gibi duyguları simgelediğini vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal; kurbanın, Hz. İsmail’in sevgi, vefa ve teslimiyeti ile Hz. İbrahim’in güven ve sadakatinin gösterdiğini aktardı. Kurbanın paylaşma ve yardımlaşma açısından da önemli olduğuna değinen Özkal, “Bu bilinçle yerine getirdiğimiz kurban ibadeti, inanların Allah’a yakınlaşmasına ve birbirleriyle dayanışmalarına bir vesile olmaktadır. Kardeşlik, dostluk, arkadaşlık gibi duygularla birlik ve beraberliğin sağlanması adına önemli bir fırsat sağlayan Kurban, komşuluk bağlarının güçlenmesi ile ihtiyaç sahiplerinin hatırlanması için bulunmaz bir fırsattır.” dedi.

 

Kurban Bayramı’nın, başta Türkiye olmak üzere Müslüman alemi ve tüm dünyaya; barış, huzur, kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Milletvekili Hatice Özkal, “Tüm toplum ve inanlar olarak kardeşlik bilincimizi yenileme, kardeşlik ve dostluk ile toplumsal dayanışmayı pekiştirme vesilesi olan Kurban Bayramı aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Küskünlerin barıştığı, dargınlıkların unutulduğu Kurbanda; ihtiyaç sahiplerinin hatırlanması, kurban etlerinin paylaşılması ile her haneye sevinç ve muhabbet taşınacaktır. Barındırdığı anlamları çok iyi kavramak ve gençlere anlatmak mecburiyetin olduğumuz kurban, ellerimizle birlikte gönüllerimizi de birbirimize açma imkanı tanımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını; bir kez daha tebrik ediyor, kurbanların; Allah katında makbul olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bayramın son günü olan 4 Eylül Pazartesi gününün aynı zamanda 10 günlük bayram tatilinin de son günü olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, bayram sevinçlerinin hüzün ve kedere dönüşmemesi için trafiğe çıkacaklardan, dikkatli olmalarını ve kurallara uygun hareket etmelerini istedi. Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun uykusuzluk ve dikkatsizlik gibi nedenlerle meydana geldiğini hatırlatan Özkal, sürücülerin yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmamaları gerektiğini anlattı.