2018 YSK sandık sorgulama işlemleri e-Devlet ile YSK aracılığıyla kurulan sistem üzerinden sorgulanabiliyor. Peki referanduma sayılı günler kala milyonlarca seçmenin merak ettiği 'nerede oy kullanacağım' sorusunun cevabını merak eden vatandaşlar sorgulama işlemi nasıl yapılacak? işte tüm detaylar...

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

 

YSK seçmen sandık sorgulama işlemleri 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala vatandaşlar tarafından sıklıkla aranmaya başladı. Özellikle seçmen kağıtları henüz eline ulaşmamış olan vatandaşlar TC ile YSK seçmen sandık sorgulama işlemi ile 'Nerede oy kullanacağım?' sorusuna cevap arıyorlar. Peki sandık sorgulama işlemleri nasıl gerçekleştirilecek? İşte tüm detaylar...

 

YSK TC KİMLİK İLE SANDIK SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

YSK sandık sorgulama ekranına girdğiniz zaman aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Nüfusa kayıtlı olduğunuz il, TC Kimlik no ve Nüfusa kayıtlı olduğu sıra no ile doğrulama resmide yer alan karakterleri yazdıktan sonra sisteme giriş yapabiliyorsunuz. Nerede oy kullanacağınıza ait bilgiler anında karşınızda olacak.

 

Tıkla nerede oy kullanacağınızı öğren



TC KİMLİK İLE E-DEVLET'TEN SORGULAMA

E-devlet sistemine girdiğinizde de aşağıda ki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. 'Kimliğimi şimdi doğrula' butonuna tıklayarak TC kimlik ve e-devlet şifreniz ile siteme giriş yaptığınız anda nerede oy kulanacağınıza ait bilgiler anında karşınıza çıkacaktır.

 

E-Devlet ile sorgulamak için tıkla

 



SEÇİMDE OY VERMEK İÇİN GEREKEN BELGELER NELER?

Seçimlerde TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.