Organize Sanayi Bölgesinin 16. Mali Genel Kurulunda konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Organize sanayi bölgesine vermiş olduğu desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) 16. Mali Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. OSB salonunda hafta sonu icra edilen toplantı divan teşekkülünün belirlenmesiyle başladı. Divan başkanlığını Umur Temizer ve Abdurrahman Tuna gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra OSB Müdürü Ali Akosmanoğlu yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu. Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Sedat Çiftçi se denetim kurulu raporunun okunmasıyla oybirliğiyle kabul edildi.

“11 sene de önemli çalışmalar yaptık”

Toplantı sonunda organize sanayi bölgesinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, katılımcıları bilgilendirdi. 11 yıl önce göreve başladıklarını belirten Yeşilay, “Biz başlamadan önce organizemizde yağmur suyu kanalları açıktı. Yollarımız satıh asfaltla kaplıydı. Yüzde yüzüne yakın yağmur su kanlarını kapalı hale getirdik. Kaldırımlar oluşturduk. Ya sıcak asfalt yada kilitli parke olarak yollarımızı tamamladık. Organizemizdeki en büyük sorunlardan bir tanesi; mermer fabrikalarının ağrılıkta olması bunlardan dolayı da tonajlı araçların gelmesinden kaynaklı yolları yapmamıza rağmen yolların verimliliği açısında sıkıntılar çekiyoruz. Buna nasıl bir çözüm üretiriz bu konuda ciddi çalışmalarımız var” dedi.

 

“Başkan Çoban her zaman yanımızda oldu”

 

OSB’de yapılan çalışmalarda siyasilerden büyük destek gördüğünü aktaran Başkan Yeşilay: “Organize bölgesinde yapılan, yapılanma ve çalışmalardaki en büyük desteği siyasilerden gördük. Sayın bakanımız Veysel Eroğlu bize çok ciddi destekler verdi. Bunun yanında Milletvekillerimiz ve belediye başkanımız her zaman her konuda yanımızda oldu. Sanayici açısından yapılması gereken ne var ise her konuda bize destek oldu. Bu vesile ile Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyoruz. Desteklerinin de devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

“Kira gelirlerimiz 1 milyon T’ye ulaştı”

 

Eski dönemlerde kira gelirlerinin olmadığından bahseden Başkan Yeşilay: “Eskiden biz geldiğimizde kira geliri diye bir şeyimiz yoktu. Merkeze yakın olmamız ve imkanları elimizde olan fırsatları iyi değerlendirmemiz sonucunda aşağı yukarı bölgemize 6 banka şubesi getirdik. Bazı bankalarla inşaat yapımda dahi önceden para alma imkanımız oldu. 1 milyonun üzerinde bir gelir imkanımız oldu. Bu kira gelirini tahmin ediyorum 1 buçuk milyona çıkartmaya uğraşıyoruz. Dikkatli ve itinalı giderek hem Afyonkarahisar’ımıza hem de ülkemizin katma değerine faydalı olmaya tüm sanayicilerimizle gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“İstimlak çalışmalarımız devam ediyor”

Arıtmayla ilgili çalışmalardan bahseden Yeşilay şöyle devam etti; “Önümüzdeki süreçte arıtmayla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Kalkınma ajansından destek alaraktan arıtmamızı yenileneme ve iyileştirme kapasitesini arttırma çalışmaları devam ediyor. Büyümeyle ilgili 2012-2017 yıllarında çalışmalarımız sona erdi. Şimdiden sonrada istimlak işlerine başlayacağız. Bizim sanayimiz karma sanayi olduğu için mermer atıklarıyla ilgili geçmişte sıkıntılar olmuştu. Bunları çözmüştük daha sonra döküm sahamız daraldığı için gene çimento fabrikasının eski yerini alımıyla ilgili belediye başkanımız ve bizler çalışmaya devam ediyoruz. Bizim için ve mermerciler için döküm sahası çok önemli.”

“Atıklardan sıkıntı çekiyoruz”

İşletme sahiplerine seslenen Yeşilay,“Et kombinesi, yağ fabrikaları ve sanayi yağ ile kimyasal atıklarından sıkıntı çekmekteyiz. Arıtma ünitemizin çalıştırdığımız zaman diğer işletmeler kendi içlerinde arıtma işlemlerini aktifleştirmek çalışma yapmak istediklerini söylediler. Bizde yönetim olarak bu alanlarda faaliyet gösteren işletmelerinin daha duyarlı olması için gerekli adımları atmalarını istiyoruz. Hem Organize Sanayi Bölgesi adına hem de ilimiz adına çevresel anlamla iyi bir seviyeye geleceğimizi düşünüyoruz. Şayet sanayi atıklarımızı arıtamazsak hem şehrimizin içinden geçen Akarçay’a hem de Eber Gölü’nün kirlenmesi sonucunda Afyon OSB’yi suçlu ilan ediyorlar. 11 yıldan bu yana Afyonkarahisar Belediye başkanı Burhanettin Çoban beyin bizlere verdiği desteğini alarak hiçbir sorunla görevi yürütmekteyiz. Bundan sonra da diğer kurumlarla başımızın ağrımaması adına ve sanayicimizin daha iyi bir çalışması için çevresel atıklarımızın atılmaması konusunda daha çok duyarlı olmamamız gerekmektedir.”

“Vor istasyonuyla ilgili gelişme bekliyoruz”

Vor istasyonluyla ilgili son gelişmeleri aktaran Yeşilay, “Vor istasyonunda muhatap üniversite oluyor. Üniversitenin de kendi bünyesindeki çalışmaları veya kanun tüzük yetkileri doğrultusunda bazı genel giderleri karşılayamadığından dolayı bir tıkınma noktasına geldik. Vor istasyonuyla ilgili çalışmalarımızı bırakmadık ama Veysel beyin çok destek vermesine rağmen devlet hava meydanlarının kanunlarındaki döner sermayeyle ilgili genel giderlerini karşılama imkanımız olmadığından dolayı bekliyoruz.”>> MEVLÜT TINAS