Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Muğla’da düzenlenen merasimde 20 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 20 tesisin toplam yatırım bedeli 388 milyon lirayı buluyor.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muğla’ya en çok gelen Muğla’nın hizmetkârıyım. Her şeyi Muğla için yapıyoruz. Muğla muhteşem bir yer ne yapsak azdır. Ben kara yolculuğu yaparken bir ilçede hangi parti var ezbere bilemem ama ilçedeki düzenden anlıyorum.  AK Parti mi yoksa başka parti mi var, çalışmalardan çok rahat anlaşılıyor. Seçimlerde kadın kolları çok önemli çalışmalara imza atıyor. Kadınlar çok önemli hayatımızın olmazsa olmazı. Hep birlikte 2019 için çok çalışacağız. Biz Muğla için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Maalesef icraat ortaya koyamayan muhalefet ise sürekli yakışıksız eleştirilerde bulunuyor. Suyu getiren biz, hizmet üreten biz konuşan ve eleştiren onlar.’’

Terörü kesinlikle bitireceklerini de vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı dik duruşunuz için bütün Muğlalılara teşekkür ediyorum. Rabbim milletimizin geleceğini engellemek isteyen FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi hain terör örgütlerinin, hain planlardan bizleri korusun.” dedi.

Muğla’ya 17 Yatırım Müjdesi

Muğlalı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Muğla’ya gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Muğlalı hemşerilerime 17 yatırımın müjdesini veriyorum. Gölet, sulama tesisi ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 168 milyon lirayı buluyor. Muğla bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.” diye konuştu.

Muğla’ya Son 6 Yılda 1 Milyar 122 Milyon TL’lik 124 Müjde

Muğla’ya daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “1 Kasım 2012, 17 Ağustos 2013, 16 Mart 2014, 6 Şubat 2016 ve 23 Şubat 

2017 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Muğla’ya toplam 957 milyon TL’lik 107 müjde vermiştim. Bugün ki 168 milyon lira yatırım bedeline sahip 17 müjde ile son 6 yılda Muğlalılara toplam 

1 Milyar 122 milyon TL’lik 124 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile protokol üyeleri butonlara basarak 20 tesisin toplu olarak temelini attı.

Temeli Atılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesisler sulama, içme suyu arıtma, taşkın koruma tesisleri ile Marmaris Milli Parkı Günnücek Günübirlik Kullanım Alanı alan düzenlemesi ve ağaçlandırma ile ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 388 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması 124 bin 110 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve 11 yerleşim yeri ile 16 bin dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Muğla’da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Muğla’da düzenlediği merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 

10 aileye de Orköy sertifikası verildi.

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Zeytinköy Mahallesi’nde İncelemelerde Bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla temel atma merasiminin ardından 6 Eylül Çarşamba günü çıkan yangında zarar gören Zeytinköy Mahallesi’nde inceleme yaparak yangında büyük zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu burada yaptığı açıklamada; “Devlet büyüktür, gerekli destekleri vereceğiz. Tespitler devam ediyor. Raporlar hazırlanacak ve ilgili yerlere iletilecek. Allah korusun can kaybı olabilirdi. O zaman acımız daha büyük olabilirdi. Mal kaybını telafi ederiz eskisinden daha iyi yaparız’’ dedi.