Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Gastronomi Kulübü tarafından düzenlenen “Sushi Workshop” etkinliği ödüllü Şef Mithat Yalçınkaya’nın katılımıyla gerçekleşti.

 

Gastronomi Kulübünün düzenlediği ilk workshop etkinliğinde ödüllü Şef Mithat Yalçınkaya ve Şef Hasan Karabazar, sushi yapım sürecini anlatarak demo çalışmaları yaptılar. 50 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ve öğrencilerin bire bir sushi yaptığı çalışmada California Roll, Boston Roll, Vejetaryen Roll, Kappa Maki olmak üzere öğrenciler tarafından toplam dört çeşit sushi yapıldı.

 

Workshop bitiminde AKÜ Turizm Fakültesi konferans salonunda “Dün ve Bugün Mutfakta Merak Edilenler” isimli bir söyleşi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen söyleşide Yalçınkaya, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak, öğrencilerin sorularını cevapladı. Yalçınkaya, geleceğin şeflerine yapacakları mesleğe saygı duymalarını ve Türk mutfağına sahip çıkmalarını söyledi.

 

AKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, Şef Mithat Yalçınkaya’ya teşekkürlerini ileterek plaket takdim etti. AKÜ Turizm Fakültesi girişinde çekinilen hatıra fotoğrafı ile etkinlik sona erdi.