Semerkant Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar Belediyesi’nin sponsorluğunda Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Dursun Ali Erzincanlı’nın şiiri, Bekir Develi’nin sunumu ve Murat Beled’in ilahileriyle “Muhabbet Geceleri” programı düzenlendi.

Semerkand Vakfı tarafından düzenlenen programa, Afyonkarahisar Vali’si Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar; Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Balediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Semerkant Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı M. Emin Birliktir’in yanı sıra yaklaşık 4 bin kişi katıldı. 

TÜM GÖNÜLLERE HİZMET

Gecenin açılış konuşmasını yapan Semerkant Vakfı İl Başkanı M. Emin Birliktir, “Kıymetli misafirlerimiz; Muhabbet gecelerini niçin tertip ediyoruz; çünkü muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir imkandır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekanıdır. Kıymetli misafirlerimiz, gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir  ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettire bilir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekanıdır. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve dışında “Muhabbet Geceleri” ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde sahibi Muhabbet olan Yüce Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle halelendirmesini niyaz eder, programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta bir kültür hizmetkarı olan Ser organizasyona ve katkılarından ötürü tüm kurum ve şahıslara teşekkür eder, teşriflerinizden ötürü hepinize tekrardan hürmet ve muhabbetlerimizi arz ederim” diye konuştu. 

ERZİNCANLI GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

Konuşmanın ardından Afyonkarahisar Fatih Muhabbet İlahi gurubunun söylediği ilahilerin ardın Ünlü Tasavvuf Şairi Dursun Ali Erzincanlı tarafından okunan naatlar programa katılanlara duygu dolu onlar yaşattı. Bekir Deve’nin sunuculuğunu yaptığı program Murat Beled’in ilahileriyle son buldu.