KORUNAN ALANLAR 2016’DA YAKLAŞIK 17 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün koruması altındaki Milli Parklar ve Tabiat Parklarında hedeflenen ziyaretçi sayıları aşılarak yeni bir rekora imza atıldı. Korunan alanlar 2016 yılında yaklaşık 17 milyon ziyaretçiyi ağırladı.

Korunan alanlara altyapı ve üstyapı anlamında büyük yatırım yaptıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu yatırımlarımızın meyvesini almaya başladık. Vatandaşlarımızın şehir stresinden uzaklaşarak rahatça nefes alabilecekleri bu alanlarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2016 yılında bu alanlarımıza 13 milyon ziyaretçinin gelmesi öngörülüyordu. Fakat bütün hedefler aşıldı ve yaklaşık 17 milyon ziyaretçiyi Bakanlığımızın koruması altındaki alanlar ağırladı” diye konuştu.

 

MARMARİS MİLLİ PARKI EN FAZLA ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

 

Korunan alanlara gelen ziyaretçi sayılarının 2019 yılı için 15 milyon olarak hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “2016 rakamı 2019 hedefini dahi aştı. Korunan alanlarımız içerisinde 1 milyon 650 bin kişiyi ağırlayan Marmaris Milli Parkı ziyaretçi yoğunluğunda ilk sırayı aldı. Marmaris Milli Parkı’nı 1 milyon 450 bin ziyaretçiyle Ankara Soğuksu Milli Parkı ve 1 milyon 410 bin ziyaretçiyle Uludağ Milli Parkı takip etti” açıklamasını yaptı.

24 KORUNAN ALANA MÜKEMMELİK SERTİFİKASI

 

2016 yılı içinde Bağımsız Uluslararası Seyahat Sitesi TripAdvisor web sitesinin DKMP Genel Müdürlüğü’ne bağlı 24 korunan alana 4,5-5 yıldız arasında puan verdiğini de ifade eden Prof. Dr. Eroğlu “Derecelendirmede 5 yıldız en yüksek puanı temsil ediyor. Korunan alanların bu Mükemmelik Sertifikası’nı almasında korunan alanlara yapmış olduğumuz günü birlik ve konaklama tesisleri ile alanlara yapılan sosyal donatılar etkili oldu” dedi.

MOBİL UYGULAMA İLE MİLLİ PARKLAR CEPLERE GİRDİ

 

Ziyaretçi sayısının artmasında Milli Parklar Mobil Uygulamasının da rolünün büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Korunan alanları ziyaret etmek artık daha kolaylaştı. Çünkü uygulama sayesinde milli park veya tabiat parklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, seyahatlerine başlamadan önce tabiatta gerçekleştireceği aktiviteye göre park seçebiliyor, park sahasına nasıl gideceği hakkında rota oluşturabiliyor, hava durumunu ve giriş ücretlerini öğrenebiliyor, park hakkında bütün detay bilgilere kolayca ulaşabiliyor. Fotoğraf galerileri sayesinde park alanı hakkında önceden bir izlenim edinebiliyor. Ayrıca kullanıcılar uygulama içindeki haber, duyuru, anket modüllerinden güncel bilgi ve haberlere de ulaşabiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

UYGULAMA EN İYİ UYGULAMALAR ARASINDA 4. OLDU

 

Korunan alanlara ziyareti kolaylaştıran ve korunan alanlarımızı ceplere taşıyan Milli Parklar Mobil Uygulaması’nın Türkiye’de AppStore 2016 en iyi 10 uygulama arasında 4. sırada yer aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Korunan alanlarımıza yapacağımız yatırımları artırarak devam ettireceğiz. Vatandaşlarımız şehrin gürültüsünden ve stresinden bu alanlarda kurtuluyor. Vatandaşlarımıza daha konforlu alanlar tesis etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.