Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğinde gerçekleştirilen Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Afyonkarahisar’da 25-29 Eylül 2017 tarihleri arasında yapıldı.

***



Belediyelerimizin başkan, meclis üyeleri, ilgili birimlerinin müdürleri ile çalışanları ve Birlik Genel Sekreterimiz Mustafa Necati Yıldız’ın katılımıyla, İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin, İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkan Yardımcısı Sabahattin Karakaya ile TBB Destek Hizmetleri Müdürü H. İbrahim Azak’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen mevzuat bilgilendirme toplantısı son buldu.

Belediye mevzuatına ilişkin konuların tartışıldığı ve yoğun katılımın sağlandığı bilgilendirme toplantısının son gününde sunum yapan TBB Destek Hizmetleri Müdürü H.İbrahim Azak öncelikle katılımcıları selamlayarak, teşekkür etti.

Azak, “Belediyelerin Diğer Kurumlarla Ortak İş ve Proje Yapması: Belediye Kanunu’nun 75 nci maddesi ile diğer kanunlarda belirtilen ortak hizmet projeleri ve diğer işbirlikleri” konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği olarak tüm belediyelerimizin Birlik hizmetlerinden yararlandırıldığını belirten Azak, “bölge belediyeleri ve hatta ülke genelindeki tüm mahalli idarelere, belediyelere, il özel idarelerine yönelik olarak faaliyetlerde bulunuyoruz. dedi. Bu kapsamda TBB ve GABB işbirliğiyle, belediye çalışanlarımızın faydalanması amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Yurdumuzun değişik illerinde her yıl düzenli bir şekilde birçok eğitim seminerleri verilmektedir.” şeklinde konuştu.

Üç gün boyunca yapılan toplantıda; uzman eğitmenlerin anlattıkları sunumlar sırasıyla şöyle:

Birinci gün; “Kamu Mali Yönetim Sistemi: Genel olarak kamu mali yönetimi, bütçe çeşitleri ve hazırlama ilkeleri, harcama birimi, mali hizmetler ve muhasebe birimi, iç kontrol, iç ve dış denetim kavramları, ödenek üstü harcama, hesap verme sorumluluğu”, (İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin).

İkinci gün; “İnsan Kaynakları Yönetimi: Kapsamı ve Gelişimi, Çevresi, İş Analizi, İş Tasarımı, İnsan Kaynakları Planlaması, İnsan Kaynağı Tedariki, Seçim ve Yerleştirme, Eğitim ve Geliştirme, Kariyer Yönetimi, Planlaması ve Geliştirme, Performans Değerlendirmesi, İş Değerlemesi, Ücret Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Hukuk, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma İlişkileri" (İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkan Yardımcısı Sabahattin Karakaya).

Üçüncü gün; “Belediyelerin Diğer Kurumlarla Ortak İş ve Proje Yapması: Belediye Kanunu’nun 75 nci maddesi ile diğer kanunlarda belirtilen ortak hizmet projeleri ve diğer işbirlikleri” (Türkiye Belediyeler Birliği Destek Hizmetleri Müdürü H. İbrahim Azak). 

Toplantıda konular detaylarıyla irdelendi. Katılımcıların uzmanlara soru ve görüşlerini bildirmesinin ardından soruların cevaplanmasıyla program 28 Eylül Perşembe günü sona erdi.