Yüksek Katma Değer” güdümlü projesi sözleşme töreni, 24 Temmuz 2018 tarihinde Ajans hizmet binasında gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Zafer Kalkınma Ajansı ve İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile hazırlanan "Mermerde Yüksek Verim, Yüksek Katma Değer” güdümlü projesi sözleşme töreni, 24 Temmuz 2018 tarihinde Ajans hizmet binasında gerçekleştirildi.

 

 

 

İmza törenine, İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Afyonkarahisar TSO Genel Sekreteri Ali Şenol, İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü Muhammed Bacaksız, Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Metin Mercan, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Belkıs Özkara, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Veli Oğuz ile ilgili paydaşlar ve Ajans personeli katıldı.

 

 

 

Proje kapsamında İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisine "Mermer Akademisi" olarak adlandırılan bir merkez kurulacaktır. Mermer Akademisi sayesinde orta-düşük teknolojili bir sektör olarak sınıflandırılan mermer sektöründe AR-GE ve tasarım faaliyetleri ile yeni ürünler geliştirmek, ara ve uç ürünler üretmek, sektörün eğitim ihtiyacını karşılamak ve pazarlama olanaklarını geliştirmek suretiyle Afyonkarahisar ili ve çevre illerde mermerden elde edilen katma değerin artırılması amaçlanmaktadır.

 

 

 

Proje kapsamında İscehisar Mermer İhtisas OSB içerisinde 1.680 m² kullanım alanına sahip Mermer Akademisi hizmet binası kurulacak olup gerekli teknik ve beşeri altyapının da oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, teknik altyapı olarak water-jet, lazerjet, cnc router, ve robot alınacak; teknik altyapı kapsamında ise kalite, eğitim, tasarım ve tanıtım ile pazarlama sorumluları istihdam edilecektir.

 

 

 

Proje ile mermer sektöründe faaliyet gösteren firmaların nitelikli eleman, tasarım, tanıtım ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için sektöre de yön verecek ortak bir merkez kurularak doğrudan özel sektöre pozitif dışsallık sağlanacaktır.

 

 

 

Projenin 6 milyon TL olan toplam bütçesinin %75’ine karşılık gelen 4.5 milyon TL’si Ajans tarafından finanse edilmektedir. Proje kamu, üniversite, özel sektör ve STK iş birliği içerisinde yürütülecektir. Projeye Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, İscehisar Belediye Başkanlığı ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği ortak olarak, Afyon Kocatepe Üniversitesi ise iştirakçi olarak katılmaktadır.

 

 

 

“Mermerde Yüksek Verim, Yüksek Katma Değer” güdümlü projesi Afyonkarahisar başta olmak üzere bölgeye hayırlı olsun.