Afyonkarahisar’ın Kazım Selçuklu İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla tertiplenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” katılım belgesi dağıtım töreniyle sona erdi.

                Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap;

                Bakanlığımızca 2015 yılından itibaren ‘’Lider Çocuk Tarım Kampı’’ adı altında ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, sağlıklı tarımsal üretim konusunda bilinçlendirmek, kırsal yaşama ait bilgi ve deneyim alışverişinin yeni nesillere aktarılması, gıda üretim ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenmektedir.

                2017 yılı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından ‘Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı’’ olarak ilan edilmesi sebebiyle İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca kampa katılan öğrencilerimize sürdürülebilir çevre içerisinde doğal güzellikler, geleneksel kültür ve sanatı yaşatmak konularında eğitim verilmiş, ilimizde yetiştiriciliği yapılan jeotermal domates serası, hayvancılık işletmesi ve gıda işletmelerine teknik gezi düzenlendiğini ifade ederek kampa katılan tüm öğrencilere katılım belgesi düzenlendiğini ve kampın verimli geçtiğini düşündüğünü belirten İl Müdürü Hüseyin ARAP kampa katılan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

                Ayrıca kampa katılan öğrenciler arasında ‘Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı’’ konulu kompozisyon yarışması düzenlenmiş olup, yarışmada 1. Alphan Enes YILMAZ 2. Ömer Faruk DUYGU 3. Tarık ÖZUĞUR’a ödülleri verildi. Daha sonra öğrencilerle “Lider Çocuk Tarım Kampı” pastası kesilerek tören sona erdi.