Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Müftüsü Burhan İşliyen’i makamında kabul etti.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Müftü Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden İl Müftüsü Burhan İşliyen, hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl da bir dizi etkinliklerle kutlanacağını dile getiren Müftü Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasını “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlendiğini söyledi.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyleyen Müftü İşliyen; şehir genelinde 50’yi aşkın yerde program tertip ettiklerini söyledi.
Müftü İşliyen; “Hiçbir farklılık gözetmeksizin zenginine, fakirine, diline, rengine, ırkına bakmaksızın insanların kardeşçe sevgi merkezli bir hayatı birlikte yaşamalarını temin etmek için çaba göstermeye devam ediyoruz. Bu etkinliklerimizin yanı sıra 17 Nisan Cuma günü Belediyemizin de katkılarıyla bir program düzenlenecek. Gecede Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanımız Murat Alkan, konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca Belediyemizin Mehteran Takımı küçük bir gösteri sunacak” diye konuştu.
Afyonkarahisar Müftülüğünü Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gerçekleştireceği etkinliklerden dolayı tebrik eden Başkan Çoban ise ” Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif etmesi başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere il müftülüklerimiz, camilerimiz, kur’an kurslarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve belediyelerimizce çok güzel faaliyetlerle kutlanıyor. Ancak bunların içerisinde müftülüğümüzün yaptığı programlar hem örnek hemde güzel bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor.  Bu vesile ile Sevgili Peygamberimiz (SAV)  yolunda ümmetin bilinçlendirilmesi için İl Müftümüzü i yaptığı güzel faaliyetlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.