AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 76. İl Danışma Meclis toplantısı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kurtulmuş, “Bu bir rejim değişikliği değildi. Bizim derdimiz kimse ile dalaşmak, kimse ile kapışmak değildir. Bizim derdimiz milletin önünü açmak, milletin istikbale doğru daha hızlı bir şekilde yürüyebilmesini sağlamaktır” dedi.

 

Her ay düzenli olarak İl Danışma Meclis toplantılarını gerçekleştiren AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 76. İl Danışma Meclis toplantısını da Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirdi. Grand Derya Düğün salonunda yapılan 76. İl Danışma Meclis toplantısının divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu yaparken, divan üyeliklerini ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Savrukoğlu, Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Büseyne Kahraman ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Raşit Birliktir gerçekleştirdi.

 

"ÇANTADA KEKLİK DİYE DÜŞÜNMEYİN"

Numan Kurtulmuş, Ak Parti'yle değişikliği destekleyen MHP'nin Afyonkarahisar'da en çok oyu alan ikinci parti olmasına rağmen referandumun garanti görülmemesini istedi. Oyların tamamı sayılana kadar sonuçların belli olmayacağını ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu kampanyayı anlatmadığımız, derdimizi paylaşmadığımız ve Türkiye'nin geleceğine dair ufkumuzu paylaşmadığımız hiçbir hemşerimiz kalmayacak. Her seçim sandıkta kazanılır. Çantada keklik diye düşünmeyin. Her vatandaşımızın 'evet' diyerek o oyları sandığa atmasını sağlamak ve sonuçları almamız gerekiyor."

"REJİMİN TARTIŞILACAĞI YER ORTAOKUL BİRİNCİ SINIFTIR"

Partililerden rejim tartışmalarına girmemelerini de isteyen Numan Kurtulmuş, değişiklik teklifindeki 18 madde içinde rejim değişikliği ile ilgili hiç bir madde bulunmadığını söyledi. Rejim değişikliğini tartışılacak yerin ortaokul birinci sınıf olduğunu belirten Kurtulmuş, "Rejim değişikliğini tartışıyorsanız bunun en temel yeri ortaokul birinci sınıftaki yurttaşlık bilgisidir. Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti'nde egemenliğin kaynağı kayıtsız şartsız millete aittir ve rejimin adı 'Cumhuriyet'tir." dedi.

Konuşmasının sonunda partililere 'evet' dedirterek söz alan Kurtulmuş, Ak Parti 17'nci Dönem Siyaset Akademisi'nde sertifika alanlara belgelerini verdi. Toplantının ardından Mevlevi (Türbe) Camii ile cami müzesini ziyaret eden Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği'nde işadamlarıyla bir araya geldi.