Bu yıl kurban gündemimiz dışında gündemimizde dolar üzerinden küresel güç odakları tarafından yapılan manipülasyonlar da var. Bu olaylarda dikkatli bakıldığında 15 Temmuz’un ekonomik kalıntılarının da tasmalarının sahiplerine destek vermek için elinden geleni yaptığı görülmektedir. Bu küresel baskı ve tehditlere milletimiz asla teslim olmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra ülkemizin gelişim ve değişimi ivme kazanmıştır. Bu durum da içeride ve dışarıda hasımlık taslayanları endişeye sevk etmiştir. Tabii bu olayların da yaklaşan Kurban Bayramına etkileri olacağı düşünülmektedir. Ancak bu yıl da, her yıl olduğu gibi kurban fiyatları ile ilgili bu yıl da mutlaka bir takım tezgâhlar kuranlar olacaklardır. Tabii piyasa kendi içerisinde denge bulacaktır Ülkemizin hayvan varlığının yetersiz olduğu yönünde açıklama yapanlar, ortalığı velveleye verenler kazançlarını arttırmaya çalışan Stokçular ve Fırsatçılardır. Bu hususta Ülkemizin 15 Temmuz sonrası geçirdiği süreci önemle incelemek gerekmektedir, zira verilen savaş her alanda devam etmektedir. Bu tür olumsuz tablolar çizerek toplumu dizayn etmeye çalışanlar tıpkı 15 Temmuzda olduğu gibi her alanda her dönem karşılarında bizleri bulacaktır. Bu baskı, tehdit ve yıldırmanın; Ekonomik savaşın galibi yine milletimiz olacaktır.

 

Sene içerisinde kesilmesi planlanan hayvan sayımız Türkiye ihtiyacı için yeterlidir. Hayvan sayımızda bir eksiklik olmadığını düşünmekteyim. Piyasadaki bazı aktörlerin fiyatı manipüle ederek fiyatı arttırmaya yönelik çalışmalarını görüyorum ancak malın piyasa içerisinde kendi değerini bulacağına inanıyorum. Konuyla ilgili bir diğer hususta, kurbanın bir ibadet olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerekliliğidir. Zaten yeni Bakanımız Sayın BekirPakdemirli’nin Türkiye Hayvancılığı ve Tarımına olumlu katkıları olacağını tahmin ediyorum.

 

Bu; bir yönüyle inanç dünyamıza bir yönüyle ekonomik iktisadi hayatımıza bir yönüyle de yetiştiricimizin dünyasına bakan çetrefilli konunun, yıllara yayılan Düzenli bir planlama ile ele alınmasının tüm halkımız adına olumlu olacağını düşünüyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın mücadele etmesi gereken sorunların başında işlemleri ile Piyasayı Manipüle eden tekel konumunda olan veya stokçuluk yapan işletmelerin dizginlenmesi olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak tekrar ifade etmek gerekirse bu yıl Kurban döneminde fiyatların yüksek seyretmeyeceğini hayvan sayısının yeterli olacağını düşünmekteyim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarım hususunda ekmeğe, ete, süte özenle yaklaştığının bir göstergesi olarak hayvancılığın, gıdanın ve tarımın önümüzdek on yılların itici gücü olacağını öngören kadrolarını oluşturduğunu görmekteyiz. Millet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde elimizden geleni yapacağız. Yedi düvelin gözünü diktiği toprağımızı ucuz oyunlara, papazlara, dolar üzerinden cellatlık yapmaya çalışanlara karşı her daim savunacağız.

 

Mübarek Kurban Bayramı yaklaşırken her yıl hatırlattığımız şu hususları yine vatandaşlarımızın bilgisine sunuyoruz.

 

1. Kurbanlıkların fiziki görünüşlerinde olumsuzluk ve anormallik bulunmaması gerekir,

 

2. Ağız ve burun kısımlarında salya, yara, akıntı, vücutta geniş yara, şişlik ve ödem bulunan hayvanların satın alınmamalıdır.

 

3. Hayvanın organlarında eksiklik olmaması(Kulak Kuyruk vs.. azalar gibi.) gerekmektedir.

 

4. Büyükbaş hayvanların en az 2 yaşlı, küçükbaşların ise en az yetişkin boyuna gelmiş olmaları gerekmektedir.

 

5. Ayrıca Kanunlar gereği küpeli ve pasaportlu, yasal yollardan nakil edilmiş hayvanların satın alınması önemlidir.