Turnuva sonunda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

              Turnuvanın final karşılaşmalarına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Türkiye Voleybol İl Temsilcisi İrfan Başpınar, Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Belediye Spor Sorumlusu İbrahim Yılmaz, çok sayıda davetli, görevli ve sporcu katıldı.

           Törende konuşma yapan Türkiye Voleybol İl Temsilcisi İrfan Başpınar, turnuvaya emek verenlere teşekkür etti. Başpınar “9. Ağustos tarihinde başlayan bu yılki 4. Kum Voleybolu Turnuvamız tamamlandı. Turnuvamız sakatlıksız, kazasız belasız ve centilmence tamamlaşmıştır. 70’e yakın oynanan maçlarda bir tek bile sarı kart çıkmadı. Bu da gösteriyor ki siz değerli sporcularımızın ne kadar değerli ve kalitelisiniz. Sizlerden gelen olumlu teklifleri Belediye Başkanımız Çoban’a ilettim. Oyun alanı yeri değişimi, bay bayan karışık oynanması gibi teklifleri Başkanımız olumlu karşıladı ve gereğinin yapılacağını belirttiler. Kendisi her zaman spor ve sporcunun yanında olmuştur. Böyle turnuvaların, eksiklerimizden ders çıkartarak daha güzel şekilde devam etmesini diliyorum” dedi.

“TURNUVAMIZ DİĞER İLLERE DE ÖRNEK OLMUŞ”

          Afyonkarahisar’dan örnek alarak diğer illerinde kum voleybolu turnuvası yaptıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Son üç gündür bende burada oynanan müsabakaları izleme fırsatı buldum. Geçen sene 15 Temmuz nedeniyle yapamamıştık fakat gerçekten bu sene daha da artan bir müracaat var. Daha güzel bir heyecan var, seyirci kalitesi, ailelerimizin buradaki içtenliği bir önceki yıla göre daha güzel bir organizasyon ortaya koyuyor. Tabii İl Temsilcimiz, saygı değer hakemlerimiz olsun olağan üstü gayret gösterdi, belediye ekiplerimiz de uyum içerisinde bu çalışmayı yaptık. İnşallah 5. turnuvada da buluşmayı Allah nasip eder. İrfan bey, saha ile ilgili eksikleri ve değişiklik taleplerini iletti, inşallah seneye daha güzel bir yerde bu organizasyonumuzu yapacağız. Duyuyoruz ki başka illerde de bizim organizasyonumuzu örnek alarak kendi illerinde yapmaya başlamışlar. Bu da Türk sporu, Voleybol ve Kum Voleybolu adına güzel bir gelişme. Dereceye giren, giremeyen tüm sporcularımızı kutluyorum. Onları yalnız bırakmayan ailelerimize saygılar sunuyorum” ifadesine yer verdi.

        Turnuva sonunda katılan sporculara madalya verilirken, en değerli oyuncular İsmail Ayırıcı ve Fatma Nur Türkeşsiz’e ayrıca madalya verildi. Turnuvaya katılan ve rakiplerini geride bırakan Erkeklerde birinci Mustafa Taha Kocaman-Asım Yüksekol çifti, ikinci Metehan Kara-Özay Uludağ çifti, üçüncü ise aynı ismi taşıyan İsmail Ayırıcı Kuzenler oldu.

Kızlarda ise birinci Berru Başaran-Fatma Nur Türkeşsiz çifti, ikinci Özlem Taşkın-Fatma Nur çifti, üçüncü ise Ece Şirin-Elif Gökçe Ulusoy çifti oldu.  Ayrıca Belediye Başkanlığı tarafından turnuvada birinciye 500 Lira, ikinciye 350 Lira ve üçüncüye 250 Lira ödül verildi.