Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Anıtkaya köyünde Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amaçlı kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında köy halkı geçtiğimiz yıl yaz ayında hasat ettiği arpa, buğdayı Mehmetçik için bağışladı. Birkaç saat içinde yaklaşık 30 bin liralık destek toplanırken, Köy Muhtarı Mehmet Soylu, “Kefereye karşı sıkılacak bir mermiye katkımız olsun istedik” dedi.   

  Zeytin Dalı Harekatı’na Anadolu’dan destek gelmeye devam ediyor. Afyonkarahisar’ın Anıtkaya köyü halkı bu kapsamda anlamlı bir etkinliğe imza attı. Köy muhtarlığı ve din görevlileri bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı’na destek kampanyası başlattı. Vatandaşlar bu kampanyaya destek olmak amacıyla yaz döneminde kendi tarlalarından elde ettikleri arpa, buğday gibi hububatları Mehmetçik için bağışladı. Bazı vatandaşlarda nakdi yardımda bulundu. Birkaç saat içerisinde 30 bin liraya yakın yardım toparlanırken, köy muhtarlığı ve din görevlilerinin organize ettiği kampanyaya bütün köy halkı elinden geldiği ölçüde yardımda bulundu. 

  “Devletimiz ihtiyaçları karşılıyor ama katkımız olsun istedik” 

  Köy Muhtarı Mehmet Soylu, devletin askerimizin ihtiyacını karşıladığını, ancak kendileri de bir katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Soylu, “Bu ülke tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür. Sonsuza dek de Türk kalacaktır. Şanlı ordumuz bizim özgürce yaşayabilmemiz için hayallerinden geleceklerinden umutlarından sevdiklerinden vazgeçip Afrin’de yedi düvele karşı mücadele ediyor. Şundan eminiz. Devletimiz Mehmetçiğimizin bütün ihtiyacını karşılıyor. Biz de Anıtkaya Köyü halkı olarak çorbada bizimde tuzumuz olsun misali kefereye sıkılacak mermide katkımız olsun düşüncesiyle köyümüzde kampanya başlattık” diye konuştu. 

  “Kimi hububat getirdi kimi nakdi yardımda bulundu” 

  Muhtar Soylu, köy halkının bu kampanyaya tam destek çıktığını söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti: 

  “Köy halkımızdan bu kampanyamıza büyük bir destek geldi. Kimi vatandaşımız arpa buğday gibi hububatını getirdi kimisi de gönlünden koparsa yardımda bulundu. Yaklaşık 30 bin liralık yardım birkaç saat içerisinde toplandı. Toplanan bu yardımları en kısa zamanda gerekli mercilere ulaştıracağız. Tüm köy halkımıza gönülden teşekkür ediyorum.”