KOSGEB’TEN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ AÇIKLAMASI

  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınmasına destek olmak için girişimcilik eğitimlerinin devam ettiği belirtildi.  

  Konu ile ilgili KOSGEB’ten yapılan yazılı açıklamada, kentte girişimcilik ruhunun teşvik edilmesi ve desteklenmesi, istihdam, iş, büyüme, rekabet ve yenilik alanlarında bir ilerleme kaydedilmesi daha güçlü bir girişimcilik kültürünün oluşturulması için sürekli olarak girişimcilik eğitimleri düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  “Bu eğitimlerin amacı ilimizde girişimcilik kültürünün oluşması, girişimcilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve nihayetinde bir iş planına dayalı sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. Kurulan her küçük ölçekli işletme 2023 Vizyonunun altındaki ülke genelinde işsizliğin yüzde 5 altına düşürülmesi, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara yükseltilmesi gibi hedeflerin yakalanmasına ve ilimizdeki işsizlik rakamlarının düşürülmesine doğrudan katkı koymaktadır.

  Kurum ve müdürlük olarak kadınlarımızın çalışma hayatına katılarak, daha aktif rol almasını, girişimcilik faaliyetlerinde bulunmalarını, gelişen ekonomimiz için stratejik bir önemi olduğunu düşünmekteyiz. İş dünyasında zengin olmanın, kullanılmayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesinden geçtiğini de bilmekteyiz.

  Özellikle Türkiye’nin kadın nüfus potansiyeli çok yüksek, neredeyse nüfusumuzun yarısı kadın, ancak kadınların ekonomiye katılma oranı dünyada yüzde 50, AB ülkelerinde yüzde 56 civarında iken, bizde bu oran yüzde 25 dolaylarında seyretmekte. 2023 vizyonunun altındaki hedefleri yakalayabilmemiz bir yolu da kadınlarımızın ekonomiye katılma oranını arttırmaktan geçmektedir. Bu nedenle kendi işini kuran kadın girişimcilerimize destek verilirken pozitif ayrımcılık yapılmaktadır.”