Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından düzenlenen Çalıştay’ın başkanlığını yapan Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, anne ve bebek ölümleri verilerinin, toplumların sağlık düzeyinin belirlenmesinde kullanılan en önemli ölçütlerinden biri olduğunu söyleyerek “Anne ve bebek ölümlerinin ülkemiz ve ilimiz genelinde düşüşte olması bir nebze de olsa sevindirici bir gelişme. Hatta Afyonkarahisar, Türkiye ortalamasının da altındadır. Buna rağmen anne ve bebek ölümlerini en aza indirmek amacıyla bu konuyu önemli görüyor ve sıkı takibini yapıyoruz. Buradaki Çalıştay’ın amacı da resmî, özel ve üniversite hastanelerimizin işbirliği ile anne ve bebek ölümlerini en aza indirebilmektir.” dedi.

 

Çalıştay’da, yaşanan anne ve bebek ölümleri detaylı bir şekilde incelenerek ölümlerin önlenmesi için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

 

Çalıştay’a Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz’ın yanı sıra Sağlık Müdürlüğü Başkanları, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Öğretim Üyeleri, özel ve resmî hastanelerin Kadın Doğum Uzmanları, Çocuk Sağlığı Uzmanları, Aile Hekimleri ve ebeler katıldı.