Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehiriçi trafiğini rahatlamak amacıyla Turgut Özal Bulvarı'nda, Uydukent bölgesi ile Park Hastanesi arasında yapılan köprülü kavşak trafiğe açıldı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehiriçi trafiğini rahatlamak amacıyla Turgut Özal Bulvarı'nda, Uydukent bölgesi ile Park Hastanesi arasında yapılan köprülü kavşak trafiğe açıldı.

          Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirdi. Yapım çalışmaları tamamlanan Turgut Özal Bulvarı-Kocatepe Mezarlığı köprülü kavşak düzenlemesi, kurban kesilerek ve dualar edilerek halkımızın hizmetine sunuldu.

          BELEDİYE TARİHİNDE BİR İLK

          Resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde toplu açılış programıyla yapılacak köprüde ilk araç sürüşünü Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Burada köprünün yapımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Çoban, bugünün; Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar Belediyesi adına ilk olan bir hizmetin daha tanıtıldığı bir gün olarak tarihe geçeceğini söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin tarihinde ilk defa bir köprülü kavşak inşaa ettiğini belirten Başkan Çoban, köprülü kavşağın sadece köprü bölümü için 6 milyon lira harcadıklarını söyledi. Kavşak düzenlemeleri, alt-üst temel ve aslfatlama çalışmalarıyla birlikte toplam harcamanın 7 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Başkan Çoban, tüm bu harcamayı Afyonkarahisar Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla hiçbir yerden kredi kullanmadan, borçlanmadan ve Afyonkarahisar'ın geleceğini ipotek altına almadan yaptıklarını vurguladı.

          "HER YIL BİR KAVŞAĞI DÜZENLEYECEĞİZ"

          Köprülü kavşağı yapmakta amaçlarının şehiriçi trafiğinden uzak bir alanda bir kavşak çalışması yaparak tecrübe kazanmak olduğunu dile getiren Başkan Çoban; "Amaçladığımız gibi bu köprülü kavşak düzenlemesiyle o tecrübeyi edindik. İnşallah bundan sonra daha önce açıkladığımız gibi diğer kavşak, üst geçit ve battı çıktı düzenlemelerine de başlayacağız. Projeleri bitmek üzere bu düzenlemelerden ilkini Maliye Kavşağı'nda battı çıktı olarak, ikincisini Fuar Alanı- Yenice Mahallesi ile Uydukent'i yani Afyonkarahisar'ın batı kısmını birbirine bağlayacak demiryolu üst köprü düzenlemesi olarak yapacağız. Her iki projenin ihalesini de 2016 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. Daha sonra, 2017'de Stadyum kavşağını, 2018'de Jandarma-Park Afyon kavşağını, 2019 yılında da Karayolları kavşağını düzenleyeceğiz" dedi.

          "RAHAT EDECEKSEK SIKINTILARA KATLANALIM"

          Tüm kavşak düzenlemlerinin projelerini şimdiden hazırlamaya başladıklarını ifade eden Başkan Çoban, zamanı geldiğinde ihalelerini hızlıca yapacaklarını kaydetti. İhaleleri alacak firmaların da aynı hızla düzenlemeleri yaparak, halkın hizmetine sunmasını isteyen Başkan Burhanettin Çoban, uzun süreli çalışmaların özellikle şehir içinde zor olduğunu söyledi. Bu konuda, halkın şehir içinde yapılan çalışmalara karşı sabırsız olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, Belediyenin ve AFJET'in altyapı çalışmalarında halktan yeterli anlayışı göremediklerini belirtti. Afyonkarahisar halkına, "İleride rahat edeceksek bu tür sıkıntılara katlanalım" mesajı gönderen ve bu konuda hassasiyet beklediğini ifade eden Başkan Çoban; "Elbette bi eksiklik varsa dile getireceğiz ama kavşakta bekledik diye şikayetçi olmayalım diye şimdi vatandaşlarımıza tavsiyede bulunuyorum. İnşallah biz de vatandaşlarımızdan aldığımız güçle bu tür büyük hizmetlerimizi yapmaya devam ederiz" diye konuştu.

          "BU HİZMETLER NEREDEN NEREYE GELDİĞİMİZİN GÖSTERGESİ"

         Bu hizmetlerin aynı zamanda Afyonkarahisar Belediyesi'nin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, "Afyonkarahisar Belediyesi, değil 7 milyon lirayı, 700 bin lirayı bile borçlanmadan bulamayan bir belediyeydi. Allah'a hamdolsun biz öz kaynaklarımızla bunları yapıyoruz. Bundan dolayı da daha yüsek fiyatlara mal olacak hizmetlerimizi daha ucuza mal ediyoruz. Neden mi? Çünkü Afyonkarahisar Belediyesi, yaptığı ihalelerdeki hakedişleri gününde ödeyen ender belediyelerden biri. Müteahhitler bunu bildiği için bizim işimize saldırıyor ve çok az kârla bizim işimizi almaktan çekinmiyorlar. Çünkü hemen peşin parayı alıp kazançlarını başka ticari faaliyetlerde kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.

          KÖPRÜ İSMİ İÇİN ERBAKAN'IN İSMİ TEKLİF EDİLECEK

          Köprüye verilecek isimle ilgili de açıklama yapan Başkan Çoban, Türkiye'nin eski Başbakanlarından Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ismini vermeyi düşündüklerini açıkladı. Bu konuyu 2 Mayıs'ta yapılacak Belediye Meclisi Toplantısı'nda teklif maddesi olarak görüşeceklerini kaydeden Başkan Çoban, oy birliğiyle alınacak bir kararla merhum Erbakan'ın isminin köprüye verileceğine inandığını söyledi. Köprüyü sadece hizmete açtıklarını belirten Başkan Çoban, bunun resmi açılış olmadığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın ilimize beklenen ziyareti ne zaman gerçekleşirse o günkü toplu açılış programına dahil ederek, açılışını Cumhurbaşkanımıza yaptırmayı arzu ediyoruz" dedi.